Cacıklı Arap Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 200 gr çiğ köftelik bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 500 gram pazı
- 2 su bardağı yoğurt (süzülmüş)
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 30 gram tereyağ
- 1 yemek kaşığı pul biber
Cacıklı Arap Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı brunoise doğrayın.
- Soğan,bulgur,kıyma,un,tuz ve baharatları bir kaba alıp güzelce yoğurun.
- Nohut büyüklüğünde küçük yuvarlak köfteler hazırlayın.
- Köfteleri suda haşlayın.
- Sarımsakları soyup ezin.
- Pazıları yıkayıp temizleyin,ince kıyın.
- Bir süzüp yoğurt,sarımsak,ve tuz ek ederek karıştırın.
- Ilık halde servis tabağına yayın.
- Tereyağını bir tavaya alıp pul biberi kızdırın,köfteleri ekleyip soteleyin.
- Cacığın üzerine alıp sıcak servis yapın.Afiyet olsun????