Cacıklı Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- 200 gram kıyma
- 1 soğan rendesi
- 1 adet yumurta
- 1-2 çorba kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
- 250 gram ıspanak
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 50 gram tereyağı
- 1 er çay kaşığı karabiber – pulbiber – kırmızı toz biber
Cacıklı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İnce bulgura baharatları ekleyip 1 su bardağı kaynar su ile silmeye bırakalım. İçine soğan rendesi kıyma yumurta ve unuda ekleyip güzelce yoğuralım.
- Fındık büyüklüğünde toplan yapıp tepsiye dizelim. Ortada elimizi ıslanalım bulgurlar elimize yapışmasın.
- Kaynayan suyun içine (Damak zevkinize göre) tuzu atalım. İçine yuvarladığımız köfteleri yavaşça bırakalım. Altını hafif kısalım. Köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca bir kevgir yardımı ile alalım.
- Tavaya biraz sıvı yağ döküp ince doğradığımız ıspanakları koyalım. Yüksek ateşte suyunu salmasına müsaade etmeden süratlice kavuralım. Tuz atıp kenara alalım.
- Kızgın tavaya yağları ve baharatları koyalım haşlanan köfteleri de tavaya alıp sallayarak karıştırma sürecini yapalım. Kaşıkla yahut spatulayla karıştırmayın. Köfteler dağılır. Köfteleri rengi dönene kadar pişirelim.
- Sarımsaklı yoğurdu ıspanakla karıştıralım. İsterseniz benim üzere alta ıspanak üste sarımsaklı yoğurt halinde de yapabilirsiniz.
- Ispanaklı cacığı tabağa alalım. Üzerine kızarttığımız köfteleri yerleştirelim. Hoş bir öğün. Yapacaklara kolay gelsin. İnstagram. Sayfamı takip etmeyi unutmayın ❤???? afiyet ve şifa ile kalın.