Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çağlanın faydaları

Çağlanın faydaları
0
67

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Çağlanın faydaları nelerdir? Çağla meyvesi birçok kişinin vazgeçilmezi, baharın müjdecisi inanılmaz bir meyvedir Tadının ekşi ve mayhoş olmasından nedeniyle, adının söylenmesi bile ağızların sulanmasına yeten çağla faydalarıyla da göz dolduruyorpembenarcom özel haberidir(pmb)Çağlanın faydalarına geçmeden önce çağlanın nasıl bir meyve aldığını anlatalımÇağla nedir?Çağla Kayısının olgunlaşmamış haline denir Sene baştan başa yalnızca 20 gün var olan çağla bahar aylarının da müjdecisidirİster meyve olarak isterde yemeklerin içinde yenebilen bu meyvenin seveni çokturcaglaninfaydalari5c43e4418a9c5jpegKaradutun faydalarıÇağlanın faydalarıKolesterolü düşürür bununla birlikte kötü kolesterolün düşmanıdır30 gramında 160 kalori bulunduğu için iyi bir Diyet besinidir bununla beraber doyurucudurSafra kesesinde taş oluşumunu engellerC vitamini kaynağıdırKas kasılması ve kramp yaşayanlar için faydalıdırCerahat oluşumunu engellerKalp ve damar sağlığı için epeyce faydalıdırDinç bir antioksidan kaynağıdırTansiyonu dengelerMetabolizmayı hızlandırırimg alt src caglaninfaydalari5c43e441929b7jpegÇağla sarma tarifiÇağlanın yemeklerde çoğu kez kullanıldığını söylemiştik İşte çağla sarma tarifiMalzemeler4 kuru soğan ½ kadeh zeytinyağı1 çay bardağı pirinç ½ kilo çağlaDolmalık fıstıkTuzMaydanozYenibahar*DereotuYapılışıÇağlaların çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın Soğanları küp küp doğrayıp Tencereye azıcık su koyup pişirin Zeytinyağını, pirinci, çağlayı üstüne ekleyin Birazcık kavurduktan sonra dolmalık fıstığı ve baharatları, maydanoz ve nehir otuyla birlikte ekleyin  Üstüne 1 kadeh su koyup pişirin34 dakika kavurun 2 yemek yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 akarsu kaşığı yenibahar ve kuş üzümü, yarım demet maydanoz ve dereotu, tuz ekletin Üzerine 1 akarsu bardağı su ekleyip su ayrıntılarıyla çekene değin pişirin Sarmanın içi hazır Bundan Böyle sarma işlemine geçip pişirebilirsinizÇıfıt otu bitkisi faydalarıimg id embimgt6w2y3feSmgZsrc caglaninfaydalari5c43e4419a11egif
 
858,506Konular
983,058Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt