Çakallı Menemeni Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 3 adet yumurta sarısı
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tutam karabiber ve pul biber
- 1 tutam tuz
Çakallı Menemeni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Samsunda rastlamıştık çakallı menemene, ne farkı olabilirki derken “yok bu türlü bir lezzet derken” bulduk kendimizi.Gelelim tarife, çakallı menemen soğansız yapılır
- Evvel tereyağı tavaya alalım.
- Üzerine ince doğranmış yeşil biberleri ekleyelim, biberler pişince kabuğunu soyup dörde beşe böldüğümüz domatesleri harlı ateşteki tavaya alalım.
- Domatesler piştiğinde ezici ile ezelim.
- Üzerine rendelenmiş kaşarları alalım.
- Kaşarlar hafif eriyince yumurta sarıları da tavaya eklenir (Yumurtaların yalnızca sarısı kullanılır) ve süratli formda karıştırılır.
- Yumurtada pişince isterseniz bir tutam kaşar daha eklenebilir.
- Pul biber de çok yakışır.