MedAmerikan Tıp Merkezi Diyetisyen Müge Arslan, çalışan şahısların yoğun meslek temposunda birçok süre yemek yemek yemeye zaman bulamadığına dikkat çekiyorMüge Arslan; “Asıl ve ara öğünleri yapmadan birçok zaman akarsu ve kahveyle geçiştirilen her gün risk çanları biraz daha yakından duyulmaya başlıyor Atlanan her öğünle ayrıca metabolizma hızında önemli bir yavaşlama söz konusu olurken; şişmanlığın oluşmasını hızlandırırken bununla beraber beraberinde getirdiği çoğu hastalık ve sağlık durumu sorununa davetiye çıkarıyorKan şekerini de unutmamak gerek; öğün atlayarak ya da öğünlerde yetersiz beslemek; kan şekerinde fazla ciddi olumsuz etkilere yol açıyor Bu şart ileride şeker hastalığı hastası olma riskinin artmasına niçin oluyor dedi id Gad300250Çalışan kişilerin gün içinde yamalı beslendiğine ve bu düzensizliğin zamanla sağlık sorunlarına niçin olduğuna şive yapan MedAmerikan Tıp Merkezi Beslenme Uzmanı Müge Arslan, öğünlerin atlanmaması gerektiğinin altını çiziyor Kahvaltı öğününün çok kayda değer olduğunu elbette unutmamalıyız Olası olduğunca kahvaltıyı evde yapmaya itina göstermeliyizKahvaltı öğünü için;• Yarım yağlı süt ve ya yoğurt ile üretilmiş bir kahvaltı gevreği İçerisine eksik miktarda kuru meyveler, fındık, badem, ceviz gibi yağlı tohumluları katarak vitamin ve mineral yönünden de zenginleştirilebilir +1 orta irtifa elma • 1 adet kepekli eksik yağlı veya yarım yağlı beyaz peynirli az yağlı veya yarım yağlı kaşar ile hazırlanmış tost• ½ adet simit + eksik yağlı ya da yarım yağlı beyaz peynir az yağlı ya da yarım yağlı kaşar peyniri ve yanına bol yeşillik + 1 su bardağı süt Ara öğünler için; • 1 paket enerjisi ve yağı azaltılmış bisküvi + 1 fincan az yağlı süt ile hazır kahve • 34 adet fındıkbademceviz ve 34 adet kuru kayısı • 1 adet kepekli eksik yağlı veya yarım yağlı beyaz peynirli az yağlı veya yarım yağlı kaşar ile hazırlanmış tost Öğle ve akşam öğünü için; • 1 adet orta tepe balık(150gr) 34 adet köfte(120gr) 150gr ızgara tavuk göğsü + yanında haşlanmış sebze + koyu yeşil yapraklı sebzelerle hazır bol salata (salata içerisine az miktarda kuru meyveler, fındık, badem, ceviz gibi yağlı tohumluları katarak vitamin ve mineral yönünden de zenginleştire bilirsiniz) Et tercihlerinizi ızgara ya da haşlamadan yanlamasına kullanınız • Sossuz ve kremasız makarna (tercihen peynirli) + salata• Izgara tavuk peynir deniz mamulleriyle hazır salata + 1 ince dilim kepek ekmek + 1 su bardağı taze bunalmış meyve suyu 1 porsiyon etli sebze yemeği + az yağlı salata 150gr) yarım yağlı yoğurt + 1 ince dilim kepek ekmek • Peynirli kepek ekmeği ile üretilmiş sandviç + eksik yağlı 1 su bardağı ayran (240ml) Dingin yaşamdan, günde 4560 dakika yapılacak olan herhangi bir somut aktivite ile inme riskini azaltıp, yürek sağlığını koruma temin etmek mümkünBu nedenle uyumlu yapılan fiziksel aktiviteler, eklem, kas, kemik gelişimi ve devamlılığını sağlar, kas kitlesini ve gücünü arttırır, kilonun denetim edilmesine tezgâhtar olur, insüline bağımlı olmayan diyabet, sütun kanseri ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskini azaltır, kan basıncını yoklama eder, depresyonu önler, psikolojik olarak rahatlama sağlarKilo yönetimi için mutlaka aktiviteli bir spor yapınız Bu şekilde beslenerek, tatmin edici, dengelenmiş ve sağlıklı beslenip, kilo alımınızı engelleyerek egzersiz performansınızı artırarak, daha bereketli bir iş hayatı yaşayabilirsiniz