Calla (Etli Patlıcan Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kemikli et
- 4 adet orta boy patlıcan
- 4 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 5-6 dis sarımsak
- Sıvı yağ
- Ceviz büyüklüğü kadar kuyruk yağı ( olmasa da olur ama lezzet katıyor)
- 1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- 1 su bardağı kadar su
Calla (Etli Patlıcan Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda beklemeye alalım.
- Sırasıyla güvecimize eti üstüne küp küp doğradığımız soğanı tuzlu sudan arındırıp yıkadığımız patlıcanı kapya ve yeşil biberi en son olarak da sarımsak, kuyruk yağı ve domatesleri ekleyelim.
- Tuzumuzu ağız tadımıza gire ekleyin.
- Domates ve biber salçasını 4 yemek kaşığı sıvı yağıyla birlikte bir su bardağı suyu karıştırıp tenceremize dökelim.
- Kısık ateşte pişmeye bırakalım bu yemek normalde çok acılı olur benim çocuklar acı sevmediği için eklemedim ama denemenizi isterim.Afiyet olsun.
Calla (Etli Patlıcan Yemeği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı