
Çam Ağacı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 bağ ıspanağın yaprak kısmı
- 1 adet vanilya
- 2 adet kabartma tozu
- Abeslang çubuk
Çam Ağacı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ıspanaklarımızın yaprak kısımlarını sıvı yağ ile birlikte robotta püre haline gelene kadar çekelim.
- Devamında yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpalım.
- Sırasıyla ıspanaklı harcı, sütü, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip, iyice çırpalım.
- Sonrasında kıvam alan kek harcını yağlanmış dikdörtgen bir borcama alalım ve önceden ısıtılmış 180 derecede kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Pişen kekimiz soğuduktan sonra öncelikle tam ortadan borcamı boydan (Diklemesine) keselim ve devamında resimdeki gibi üçgen üçgen kesip dilediğimiz gibi süslemeye hazır hale getirebiliriz.