teknolojiuzmani
FD Üye
Cam Parfe Tarifi İçin Malzemeler
- 4 renk doğal jöle (Kullandım)
- 1 paket kivi jöle
- 1 paket vişne jöle
- 1 paket elma jöle
- 1 paket limon jöle
- 2 paket toz krem şanti
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket cici bisküvi
Cam Parfe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Jöleleri kutunun arkasında yazan su ölçüsünün yarısını kullanarak hazırladım çünkü jölemin sert olmasını istedim.
- Hazırladığım jöleleri ayrı ayrı tabaklara koyup dondurucuya koydum.
- Bu arada 2 paket şantiyi buz gibi sütle çırptım mikserle.
- Dolaba aldım.
- Yumurtayı şekerle güzelce çırptım dolaptaki krem şantiye karıştırp biraz daha dolapta beklettim kıvam aldı.
- Porsiyonluk kaseleri streç film ile kapladım.
- Donan jöleleri seri bir şekilde küp küp doğradım.
- Kaselerin dibine ve yanlarına renk renk dizdim üzerine krem şanti tekrar jöle ve krem şanti kasem doldu.
- En son bebe bisküvi süte batırıp kasenin en üstüne dizdim dondurucuda dondurdum(en az 3 saat).
- Servisten 20 dakika önce çıkartıp kaseyi ters çevirdim bisküvili taraf alta gelecek şekilde. Servis yaptım.