iltasyazilim
FD Üye
Çamağacının özellikleri
Çamağacının yararları
Çamağacının önemi
Çam Ağacının Özellikleri : Çam ağacı yaz, kış yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır İlkbaharda oluşan genç tomurcuklar kesilerek alınır daha sonra gölgelik bir yerde kurutulur Kozalakları ilk sene kapalıdır İkinci sene açılıp, kurur ve ağacın dibine düşer Hap yapımında kullanılır Çam ağacının tohumu, sıcak ve yaştır Erdirme, yumuşatma, çözme ve suyun içinde bekletilmesiyle kaybolan aydınlatma özelliği vardır Çam ağaçları havayı temizler, böylece çam havası veremli hastalara gelir sindirimi epeyce zor olmasına rağmen beslenme değeri fazla yüksektir
Önerilen Hastalıklar : Balgam söktürür, göğsü yumuşatır ve müzmin öksürüğü keser Vücuda zor verir Akciğer salgılarını temizler ve meniyi arttırır Bronşit, nezle, sinüzit, grip ve astımda çok faydalıdır
Çam Yağı : Saç içeri almamak için sarımsak yağıyla birlikte kullanılır
Kullanım Şekli ve Dozu : 1 kadeh sıcak suya , 1 tatlı kaşığı konur sabah ve akşamları içilir Çam filizleri kaynatılıp, bal ile tatlandırılarak sıcak sıcak içilmeye devam edilmelidir Çam kabuğu sirkeyle kaynatılıp, gargara yapılırsa diş ağrısına şifadır 1 fincan zeytinyağı, 60 gram çam sakızı ve 35 gram balmumu ile hafif ateşte eritilerek elde edilen merhem, yaraların üstüne sürülürse kusa zamanda çare eder *
Çamağacının yararları
Çamağacının önemi
Çam Ağacının Özellikleri : Çam ağacı yaz, kış yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır İlkbaharda oluşan genç tomurcuklar kesilerek alınır daha sonra gölgelik bir yerde kurutulur Kozalakları ilk sene kapalıdır İkinci sene açılıp, kurur ve ağacın dibine düşer Hap yapımında kullanılır Çam ağacının tohumu, sıcak ve yaştır Erdirme, yumuşatma, çözme ve suyun içinde bekletilmesiyle kaybolan aydınlatma özelliği vardır Çam ağaçları havayı temizler, böylece çam havası veremli hastalara gelir sindirimi epeyce zor olmasına rağmen beslenme değeri fazla yüksektir
Önerilen Hastalıklar : Balgam söktürür, göğsü yumuşatır ve müzmin öksürüğü keser Vücuda zor verir Akciğer salgılarını temizler ve meniyi arttırır Bronşit, nezle, sinüzit, grip ve astımda çok faydalıdır
Çam Yağı : Saç içeri almamak için sarımsak yağıyla birlikte kullanılır
Kullanım Şekli ve Dozu : 1 kadeh sıcak suya , 1 tatlı kaşığı konur sabah ve akşamları içilir Çam filizleri kaynatılıp, bal ile tatlandırılarak sıcak sıcak içilmeye devam edilmelidir Çam kabuğu sirkeyle kaynatılıp, gargara yapılırsa diş ağrısına şifadır 1 fincan zeytinyağı, 60 gram çam sakızı ve 35 gram balmumu ile hafif ateşte eritilerek elde edilen merhem, yaraların üstüne sürülürse kusa zamanda çare eder *