Can Biskuvisi Nasıl Yapılır
Can Biskuvisi Yapılışı
Can Biskuvisi Malzemeleri:
2 su bardağı tepeleme buğday unu
Yarım paket tmargarin
1 adet yumurta
1 cay kaşığı vanilya
Biraz karbonat, tuz
Biraz şekerciboyası (yeşil veya kırmızı)
Can Biskuvisi Yapılışı: Porselen bir kaseye yağla pudraşekerini koyup krema haline gelinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın Yumurta ve vanilya katarak karıştırmaya devam edin
Un, tuz ve karbonatı yağlı karışıma eleyerek ekleyin Yoğurup bir hamur yapın Hamurun 23 unu şekerciboyasıyla renklendirin Renkli hamuru yağlı kağıdın uzerinde, tabanı 6 cm, yuksekliği de 5 cm olan can şekline getirin Artan beyaz hamuru 11 cm incelikte acın Renkli hamurun uzerini beyaz hamurla sararak kapatın
Hamuru soğuk bir yerde 30 dakika bekletin Can şekli bozulmadan iplik veya keskin bir bıcakla kesip bir tepsiye sıralayın Canların altına yuvarlak bir hamur yerleştirin
alıntı
Can Biskuvisi Yapılışı
Can Biskuvisi Malzemeleri:
2 su bardağı tepeleme buğday unu
Yarım paket tmargarin
1 adet yumurta
1 cay kaşığı vanilya
Biraz karbonat, tuz
Biraz şekerciboyası (yeşil veya kırmızı)
Can Biskuvisi Yapılışı: Porselen bir kaseye yağla pudraşekerini koyup krema haline gelinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın Yumurta ve vanilya katarak karıştırmaya devam edin
Un, tuz ve karbonatı yağlı karışıma eleyerek ekleyin Yoğurup bir hamur yapın Hamurun 23 unu şekerciboyasıyla renklendirin Renkli hamuru yağlı kağıdın uzerinde, tabanı 6 cm, yuksekliği de 5 cm olan can şekline getirin Artan beyaz hamuru 11 cm incelikte acın Renkli hamurun uzerini beyaz hamurla sararak kapatın
Hamuru soğuk bir yerde 30 dakika bekletin Can şekli bozulmadan iplik veya keskin bir bıcakla kesip bir tepsiye sıralayın Canların altına yuvarlak bir hamur yerleştirin
alıntı