Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çanak Enginar

Çanak Enginar
0
30

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
canak-enginar.jpg

Çanak Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 enginar çanağı
İçi için;
  • 8-10 arpacık soğan
  • 1 küçük garnitür (Ya da 1 çay bardağı dondurulmuş bezelye,1 küp doğranmış havuç, 1 küçük küp doğranmış patates tümü haşlanmış olarak hazırlanır)
  • 1 /2 bağ kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 /2 çay kaşığı toz kırmızı biber ve karabiber
  • 1 /2 limon suyu
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 – 2 taze soğan

Çanak Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Limon suyu, tuz, kara biber, toz kırmızı biber ve un iyice çırpılıp karıştırılır.
  2. Çanak enginarlar bu karışımın içine konularak, biraz bekletilir.
  3. Zeytinyağ tencereye alınarak kızdırılır. Arpacık soğan ilave edilerek çevrilir.
  4. Enginar çanağı eklenerek, 1 çay bardağı sıcak su ilavesiyle kısık ateşte, tencere kapağı kapatılarak pişirilir.
  5. Suyunu çektiğinde garnitür ve arpacık soğanlar çanak içlerine yerleştirilerek, kısık ateşte biraz özleşmesi sağlanır.
  6. Ateşten indirildikten sonra üzerine kıyılmış dereotu ve taze soğan serpiştirilir. Afiyet olsun ????.
Çanak Enginar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt