Çanak Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kıyma (Dana ve koyun karışık kıyma kullanıyorum)
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım su bardağından biraz fazla ekmek içi
- 1 adet yumurta
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Kekik
- Tuz
- 5 adet orta uzunluk patates
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Kekik
- Kaşar peyniri
Çanak Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kıyma derin bir kaba alınır, soğan ve sarımsak rendelenir ve başka tüm materyaller eklenip yoğurulur. Buzdolabında dinlendirmeye bırakılır.
- Püre için patatesler haşlanır, içerisine tereyağı, süt ve tuz eklenip blendırla ezilir.
- Köftemiz dinlendikten sonra çanak biçimi verilir, yağlanmış tepsiye dizilir. İçerisine patates püresi koyulur ve evvelden ısıtılan 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir.
- Sosu için tavada su, salça ve kekik ocakta kaynatılır. Pişen köftelerin üzerine dökülür, en üst yüzeye kaşarlar koyulur ve tekrar fırına verilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.