Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çanak Köfte

Çanak Köfte
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
canak-kofte.jpg

Çanak Köfte Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram kıyma (Dana ve koyun karışık kıyma kullanıyorum)
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağından biraz fazla ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Tuz
Patates Püresi İçin
  • 5 adet orta uzunluk patates
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
Sos İçin
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Kekik
Üzeri İçin
  • Kaşar peyniri

Çanak Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kıyma derin bir kaba alınır, soğan ve sarımsak rendelenir ve başka tüm materyaller eklenip yoğurulur. Buzdolabında dinlendirmeye bırakılır.
  2. Püre için patatesler haşlanır, içerisine tereyağı, süt ve tuz eklenip blendırla ezilir.
  3. Köftemiz dinlendikten sonra çanak biçimi verilir, yağlanmış tepsiye dizilir. İçerisine patates püresi koyulur ve evvelden ısıtılan 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir.
  4. Sosu için tavada su, salça ve kekik ocakta kaynatılır. Pişen köftelerin üzerine dökülür, en üst yüzeye kaşarlar koyulur ve tekrar fırına verilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt