İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof Dr Canan Karatay, kırmızı et proteinlerinin kilo vermeyi başlattığını söyleyerek aynı zamanda dinç kalmayı sağladığını belirtticanankaratayinkirmizietaciklamasi5c43df1fe602cjpegalt Canan Karatay'ın kırmızı et açıklamasıİnsanımız ette yanığı tüketmeyi severEtler yandığında karbonlar meydana geldiğini aktaran Karatay, Zararlı ve kanserojen olan da budur zaten lakin insanımız da gidip o yanığı tüketmeyi sever Yanlış burada başlıyordediKaratay, bol protein içeren sakatatların fiyatlarının düşük olmasından nedeniyle tercih edilebileceğini anlatarak Sakatatlar D vitamini ve demir bakımından zengindirler Özellikle karaciğer ve yürek fazla artı D vitamini içerir Hür dolaşan tüm hayvanlarda Omega 3 bulunur Yani kuzunun böbreği, dalağı, beyni, karaciğeri ve yüreği gibi sakatatlar rahatlıkla yenebilirdiye konuştucanankaratayinkirmizietaciklamasi5c43df203f33ajpegalt Canan Karatay'ın kırmızı et açıklamasıKırmızı et proteinleri kilo vermeyi başlatırTürkiye’de en leziz yiyecekler aralarında yer alan, doğallığını kaybetmemiş kırmızı et çeşitlerinden birinin pastırma olduğunu açıklayan Karatay, şöyle konuştu:Salam, sosis, sucuk gibi operasyon görmüş şarküteri etleri artı miktarda nitrat içerirler Kızartılarak tüketilen bu etler, kansere neden olur Örneğin lahmacun yenebilir Kilo devretmek isteyenler bile eksik miktarda lahmacun yiyebilir İnce hamuru karbonhidrat, kıyması protein, soğanı, maydanozu ve domatesi ise sebzedir Lahmacun dengeli ve dinç bir beslenme kaynağıdır Doğal beslenmiş hayvanlardaki kırmızı et proteinleri, kilo vermeyi başlatır ve sağlıklı kalmayı sağlarElazığ usulü bulgurlu ham köfte de dinç ve lezzetli bir et yemeğidir Çiğ köftenin dinç olmasının sebebi işlenmemiş olması ve baharatlarla ince bulgurla yoğrulmuş olmasıdır Elazığ’ın içli köftesi de son derece sağlıklıdır Dışı bulgurdur içinde de ceviz, ceviz yağı, soğan ve et bulunur Yani salam ve sosis günahsız değilken tüketiyoruz, saydıklarımı tüketmiyoruz Yanlış yapıyoruzcanankaratayinkirmizietaciklamasi5c43df20496e5jpegalt Canan Karatay'ın kırmızı et açıklamasıKaratay, kırmızı etin kandaki ürik asidi yükseltmediğini dile getirerek şunları kaydetti:Gut hastalığının nedeni etli yiyecekler yok, şeker gibi aşırı miktarda tüketilen karbonhidratlardır Yapılan bir araştırma karbonhidrat ağırlıklı bir yemekten sonra yürek krizi geçirenlerin, yağlı yemeklerden sonradan yürek krizi geçirenlere oranla yüzde 75 daha artı olduğunu gösteriyor Glisemik indeksi yüksek, karbonhidratlı yemekler, fazla miktarda kan şekerini yükselterek insülin hormonunu da aniden yükseltiyorcanankaratayinkirmizietaciklamasi5c43df2056e24jpegalt Canan Karatay'ın kırmızı et açıklaması