Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çankırı, Eğitim Dönemi Öncesi Hazırlıkları İnceledi

Çankırı, Eğitim Dönemi Öncesi Hazırlıkları İnceledi
0
57

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80

AK Parti İzmir Milletvekili ve Mahallî İdareler Lider Yardımcısı Ceyda Ayrılamaz Çankırı, İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Beştepeler Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL), Dumlupınar Ortaokulu ve Necatibey İlkokulu’nu ziyaret ederek eğitim öğretim hazırlık çalışmalarını ile ilgili incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Ziyaretlere İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Serdal Şimşek ve AK Parti Konak İlçe Lideri Mehmet Sait Başdaş eşlik etti.

TÜM ÇABAMIZ GÜÇLÜ YARINLAR İÇİN

Geleceğin teminatı çocukların daha güzel bir ortamda eğitim almaları için azami uğraş gösterdiklerini aktaran Çankırı, şunları kaydetti:

"Bugün Konak’ta Vilayet Ulusal Eğitim Müdürümüz ile yatırım planlarımızın içerisinde olan 17 okuldan imali devam eden 2 okulumuzun inşaatlarını inceledik. İnşallah bu inşaatlar en kısa müddette tamamlanacak ve evlatlarımız okullarımızın dersliklerini dolduracaklar. 2023 yılının 2. periyoduna kadar güçlendirilmesi yapılmamış, yıkılıp yapılmamış hiçbir okul binamızı bırakmak istemiyoruz. Bu vesileyle yaklaşık 400 milyonluk yatırımı, güçlendirme kapsamında İzmir'imize kazandırmış bulunuyoruz. Konak’taki tüm okullarımız sıralarındaki kalem, defter ve kitaplara kadar her şeyiyle hazır, öğrencileri bekliyor.

Bizim tüm gayretimiz, tüm çabamız bu ülkede bizlerin, anne ve babalarımızın çektiği badireleri, evlatlarımız, gelecek nesillerimiz çekmesin için; Türkiye’nin yeni kuşaklarıyla istikrarla, inançla geleceğe yürümesi içindir. Tüm bu yatırımların ilçemiz ve kentimiz için güzel olmasını diliyorum. 2022-2023 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." sözlerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM’DEN İZMİR’E REKOR YATIRIM

İzmir'de eğitim öğretim altyapısını güçlendirmek ismine bu yıl 2 milyar 950 milyon liralık bütçe ayrıldığını tabir eden Çankırı, kelamlarına şöyle devam etti:

‘‘İzmir'in en fazla yatırım yapılan vilayetlerin başında geliyor. 2022'de yeni eğitim yatırımlarını güçlendirme kapsamındaki yeni okul üretimlerini kapsayacak halde yaklaşık 2,1 milyar liralık yatırımı kente kazandırdık. Ulusal Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in İzmir'imizi ziyaretindeki değerlendirmeler kapsamında 63 yeni bağımsız anaokulu, 21 ilkokul, 16 ortaokul ve 22 de lise olmak üzere 122 yeni okulumuzu yatırım programına alınmıştı. Bu 122 yeni okulun yaklaşık maliyeti 2,3 milyar liraya tekabül etmekte.

Okulların yanı sıra pansiyon, spor salonu ve öğrencilerimizin uygulamalı eğitim alabilecekleri atölyeleri de inşa edecek ve yenilenme muhtaçlığı olanları yıkıp tekrar yapma çalışmaları başlayacak. İktidarımız müddetince çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerini geleceğe hazırlayabilmeleri ismine her vakit en uygununu yapma çabasındayız. Son 20 yıldır hem ülkemizde hem de İzmir'imizde okul ve öğretmen sayımız ile okullaşma oranımızı büyük oranda artırdık.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ulusal Eğitim Bakanımıza ve emeği geçen herkese, İzmir’e bu derece katkı sunan yatırımlara vesile oldukları için hemşehrilerimiz ismine teşekkür ediyorum.’’ diyerek kelamlarını tamamladı.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı