Cannelloni Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket cannelloni makarna(24 adet)
- Kaşar rendesi
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 domates rendesi
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Muskat
Cannelloni Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kıymayı orta ateşte kavuruyoruz suyunu bırakıp çektikten sonra içine rende soğanları atıp kavuruyoruz. Rendelenmiş havuçları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- En son içine 1 diş rende sarımsak salça ve rende domatesi koyup iyice karıştırıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Baharatları ekleyip kapağı kapatıyoruz. 10 dk daha piştikten sonra altını kapatıyoruz. Eğer kuru olursa 1 çay bardağı sıcak su koyabilirsiniz.
- Diğer taraftan beşamel sosu yapıyoruz. Tereyağı iyice eridikten sonra içine unu koyup kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sonra sütü ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- En son içine tuzu atıp muskatı az olacak şekilde rendeliyoruz. Eğer muskat yoksa karabiber de olur. Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Cannelloniyi kıymalı harçla dolduruyoruz. Borcamın altına beşamel sos döküp her yerine yayıyoruz üstüne cannelloniyi diziyoruz.
- Üstüne kalan beşamel sosu döküp yayıyoruz. Tüm üst katmanı kaplayacak şekilde olacak. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sonra üstüne kaşar rendesi koyup kaşarlar eriyip güzelce kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.