Cansu’mun Starbucks Misto Cookie’si Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ
- 1 su bardağı ( 200 ml ) toz şeker
- 2 adet yumurta
- 2.5 su bardağı ( 200 ml ) buğday unu
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket şekerli vanilya
- Sütlü çikolata
- Damla çikolatası
Cansu’mun Starbucks Misto Cookie’si Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağını bir kapta kısık ateşte eritiyoruz. Çok yanmayacak.
- Sonra bir karıştırma kabına aktarılır ve üzerine toz şeker eklenerek spatula ile karıştırılır.
- Sonra üzerine yumurtalar eklenip spatula ile tekrar karıştırılır.
- Sonra üzerine un, vanilya ve karbonat eklenip karıştırılmaya devam edilir.
- Sonra bu karışım üzeri kapatılarak 30 dakika buzdolabında bekletilir.
- Bu ortada sütlü çikolatalar ince ince doğranır.
- 30 dk sonra hamur karışımına göz kararı sütlü çikolata ve damla çikolata katılır.
- Elle yoğurulur. Çok bir yoğurma olmayacak. Yalnızca damla çikolata ve sütlü çikolatanın eşit dağılması kâfi.
- Sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde modüller konur ve elimizle düzgünce bastırılarak yassı hale getirilir.
- Eğer büyük olsun isterseniz daha iri kesim yapabilirsiniz. Pişerken hacmi bayağı büyüyor.
- 160 derece evvelce ısıtılmış fanlı fırında 20 dakika denetimli pişirilir. Afiyet olsun….