Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cantık Pide

Cantık Pide
0
33

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
cantik-pide.jpg

Cantık Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı kontrollü)
İç harcı için;
  • 300 gram kıyma
  • 2 orta boy domates rendelenmiş
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı

Cantık Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamuru için yoğurma kabına maya, süt ve şekeri alıp karıştıralım.
  2. 5 dakika kadar dinlendirip sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  3. Unu kontrollü bi şekilde ilave edip yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
  4. Hamuru strec filmle kapatıp 40 dakika kadar mayalandıralım.
  5. Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölelim.
  6. Bardak yada elimizle ortasına bastırıp şekil verelim. Ortası çukur olmalı.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye bezelerimizi aralıklı olarak dizelim.
  8. Üzerine yumurta sarısını sürelim.
  9. İç harcı için;. Derin bi kaseye kıymamızı alalım.
  10. İçerisine biberlerimizi ve soğanı blandırla güzelce çekip ilave edelim.
  11. Kabuğunu soyup doğradığımız domates, sıvı yağ ve baharatları ilave edip güzelce yoğuralım.
  12. Tepsiye dizdiğimiz bezelerin orta kısmına bolca dolduralım.
  13. Yaklaşık 15 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Cantık Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,662Mesajlar
29,732Kullanıcılar
ozgurcexSon üye
Üst Alt