Cantık Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı kontrollü)
- 300 gram kıyma
- 2 orta boy domates rendelenmiş
- 2 adet yeşil biber
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kapya biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- 1 yumurta sarısı
Cantık Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru için yoğurma kabına maya, süt ve şekeri alıp karıştıralım.
- 5 dakika kadar dinlendirip sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Unu kontrollü bi şekilde ilave edip yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
- Hamuru strec filmle kapatıp 40 dakika kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölelim.
- Bardak yada elimizle ortasına bastırıp şekil verelim. Ortası çukur olmalı.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye bezelerimizi aralıklı olarak dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim.
- İç harcı için;. Derin bi kaseye kıymamızı alalım.
- İçerisine biberlerimizi ve soğanı blandırla güzelce çekip ilave edelim.
- Kabuğunu soyup doğradığımız domates, sıvı yağ ve baharatları ilave edip güzelce yoğuralım.
- Tepsiye dizdiğimiz bezelerin orta kısmına bolca dolduralım.
- Yaklaşık 15 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.