Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cantık Pidesi (Resimli Anlatım)

Cantık Pidesi (Resimli Anlatım)
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cantik-pidesi-resimli-anlatim-8.jpg

Cantık Pidesi (Resimli Anlatım) Tanımı İçin Materyaller


Hamur İçin
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı yahut ayçiçeği yağı
  • 1 paket instant maya yahut yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 bardak un (Kontrollü)
İç Harcı İçin
  • 500 gram kadar kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 6-7 tane kıl biber yahut yeşil biber
  • 1-2 tane kırmızı kapya biber
  • 3-4 dış sarımsak
  • 2-3 tane domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (Acı yahut tatlı)
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Dileğe nazaran baharatları koyabilirsiniz

Cantık Pidesi (Resimli Anlatım) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru hazırlayalım. Şayet instant yani süratli maya kuru maya kullanacaksanız tüm kuru gereçleri karıştıralım.
  2. Ortasını açıp sıvı gereçleri ekleyin denetimli un ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru n üstünü streçleyip hava almasını engelleyecek formda kapatalım. Sıcak bir ortamda 1-2 saat mayalandıralım.
  4. İç harcı hazırlamaya başlayabiliriz. Derin bir tavaya yağı koyup minik minik doğradığınız soğanları kavuralım biberleri ekleyip biraz daha kavuralım.
  5. Kıymayı ekleyin kavurun salçayı ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım baharatları tuzu domatesi ekleyip 1 dakika sonra kapatalım.
  6. Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın tepsiye dizin ve bir bardak yardımıyla azıcık yağlayarak çukur formu verin.
  7. İç harcı koyun kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Fırından çıkınca üzerine bir örtü serin 5 dakika kadar dinlendikten sonra yiyebilirsiniz afiyet olsun yanında ayran kusursuz oluyor????.
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt