Cantık Pidesi (Resimli Anlatım) Tanımı İçin Materyaller
Hamur İçin
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı zeytinyağı yahut ayçiçeği yağı
- 1 paket instant maya yahut yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 bardak un (Kontrollü)
- 500 gram kadar kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 6-7 tane kıl biber yahut yeşil biber
- 1-2 tane kırmızı kapya biber
- 3-4 dış sarımsak
- 2-3 tane domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (Acı yahut tatlı)
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik
- Dileğe nazaran baharatları koyabilirsiniz
Cantık Pidesi (Resimli Anlatım) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamuru hazırlayalım. Şayet instant yani süratli maya kuru maya kullanacaksanız tüm kuru gereçleri karıştıralım.
- Ortasını açıp sıvı gereçleri ekleyin denetimli un ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamuru n üstünü streçleyip hava almasını engelleyecek formda kapatalım. Sıcak bir ortamda 1-2 saat mayalandıralım.
- İç harcı hazırlamaya başlayabiliriz. Derin bir tavaya yağı koyup minik minik doğradığınız soğanları kavuralım biberleri ekleyip biraz daha kavuralım.
- Kıymayı ekleyin kavurun salçayı ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım baharatları tuzu domatesi ekleyip 1 dakika sonra kapatalım.
- Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın tepsiye dizin ve bir bardak yardımıyla azıcık yağlayarak çukur formu verin.
- İç harcı koyun kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkınca üzerine bir örtü serin 5 dakika kadar dinlendikten sonra yiyebilirsiniz afiyet olsun yanında ayran kusursuz oluyor????.