Cantık (Tatar Yemeği) Tanımı İçin Materyaller
İç harcı için:
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 3 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- 850 gram un
- 200 ml su
- 100 ml sıvı yağ (biz zeytin yağı kullanıyoruz.)
- 200 ml yoğurt ( 3 4 y. k)
- Tuz (1.25 silinmiş tatlı kaşığı kullandım çok tuzlu sevmediğimiz için.)
- Kabartma tozu
Cantık (Tatar Yemeği) Tanımı Yapılışı
- İç harç soğan ve kıyma kavrulur sulu kalmamasına dikkat edin. Tuzu ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır.
- Sıcaklığı gidince yoğurt eklenerek karıştırılır.
- Unu bir kaseye alıp ortasını açıp gereçleri ekleriz.
- Kulak göğsü kıvamında hamur yoğrulur.
- Hamur 2 ye bölünür biri başkasında daha büyük olsun.
- Büyük olanı tepsinin tabanına küçük olanı da üstüne kapatılacak.
- Hamurları kalınlığının istediğinize nazaran ayarlayarak açın ben çok kalın hamurlu yapmadım.
- Üst kısım biraz ince oluyor. Taban hamuru tepsiye yerleştirerek kıyma harcını üstüne yayın.
- Üstünü de başka küçük açtığımız hamur ile kapatın.
- Kenarlarını burma yapar üzere kıvırarak kapatalım. 200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.