Carpaccio Tanımı İçin Malzemeler
- 900 gr dana bonfile
- 500 gr roka
- 250 gr parmesan peyniri
- 90 ml zeytinyağ
- 3 adet limon suyu
- 15 gr deniz tuzu
- 1,5 çay kaşığı karabiber
Carpaccio Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etin donmadan soğuk duruma gelmesi ince ince kesilebilmesi için son derece değerli bonfileyi soğutmak hedefiyle 30 dk dondurucuda bekletin.
- Yaprak kısımlarını ayıkladığınız rokayı bol suda yıkadıktan sonra kurulayın.
- Düz bir servis tabağına rokanın yarısını yayın.
- Dana bonfileyi zar inceliğinde dilimledikten sonra yarısını servis tabağına alın.
- Kalan roka yapraklarını tabağa dizip bir kenara ayırdığınız filetoları üzerine kapatın.
- Sosu için;zeytinyağ,limon suyu,deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberi çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Hazırladığınız sos karışımını üzerine gezdirin.
- İnce traşlanmış parmesan peyniriyle servis edin. Afiyet olsun????