Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çarşaf Böreği

Çarşaf Böreği
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
carsaf-boregi.jpg

Çarşaf Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo un
  • Su
  • Tuz
  • 5 adet patates
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıvıyağ

Çarşaf Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz.
  2. Bir tavaya minik minik doğradığımız soğanları sıvı yağ alıp kavuruyoruz.
  3. Akabinde salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  4. Haşladığımız patatesleri ekleyip eziciyle eziyoruz yeterlice karıştırıyoruz.
  5. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip soğumaya bırakıyoruz soğuyunca maydanozu ekliyoruz.
  6. Hamuru için un ve tuzdan çok sert olmayan orta yumuşaklıkta hamur yapıyoruz.
  7. Ve tabak boyutunda açıp herbirinin üzerinde sıvı yağ sürerek üst üste bekliyoruz 20 dakika dinlendiriyoruz.
  8. Akabinde hamuru alıp elimizle inceltiyoruz.
  9. Üzerine sıvı yağ gezdirip patatesini ekleyip iki taraflı sarıyoruz.
  10. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sara sara koyuyoruz.
  11. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz.
  12. 250 derece fırında değişiklik gösterebilir ben davul fırın kullandım 30 dakika ya kadar pişirdim. Afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Ispanaklı Çarşaf Böreği Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 7 su bardağı un3, 5su bardağı ılık su1,5 tatlı kaşığı tuz İçine; 1 kg ıspanak2 tane soğanTuzKırmızı biberKarabiber Ortalarına; Yarım su bardağı sıvı yağ125g margarin Üzerine; 1 yumurta sarısı2 yemek kaşığı sıvı yağ Ispanaklı Çarşaf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Çarşaf Böreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç harcı için: 1 kilo ıspanak3 adet havuç3 adet soğanKarabiberTuz Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un hariç tüm materyalleri bir kapta karıştırın. Unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Çarşaf Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 3 su bardağı un2 şu bardağı su (azar azar dökün)Tuz İç harcı; 3 orta uzunluk patates1 kaşık domatesli salçası1 kaşık biber salçasıYarım çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ4 kol maydanozTuzÇay kaşığı pul biberiÇay kaşığı karabiber Açmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Boşnak Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt ılık olsun1 su bardağı su ılık olsunYarım çay bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz2 adet yumurta beyazı içine sarısı dışına8 su bardağı un2 yemek kaşığı sirke Aralara sürmek için; 2 yemek kaşığı margarin2 yemek kaşığı tereyağıYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Çarşaf Böreği Tanımı İçin Gereçler 1.5 su bardağı un1 yemek kaşığı tuzSu Harcı için; Yarım kilo yağlı kıyma1 tane soğanSıvı yağYarım kaşık acı biber salçası1 kaşık domates salçasıTuzYarım su bardağı su Üzeri için; Yumurta Çarşaf Böreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Un derin bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt