Çarşaf Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo un
- Su
- Tuz
- 5 adet patates
- 1 büyük baş soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıvıyağ
Çarşaf Böreği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz.
- Bir tavaya minik minik doğradığımız soğanları sıvı yağ alıp kavuruyoruz.
- Akabinde salçayı ekleyip kavuruyoruz.
- Haşladığımız patatesleri ekleyip eziciyle eziyoruz yeterlice karıştırıyoruz.
- Tuzunu ve baharatlarını ekleyip soğumaya bırakıyoruz soğuyunca maydanozu ekliyoruz.
- Hamuru için un ve tuzdan çok sert olmayan orta yumuşaklıkta hamur yapıyoruz.
- Ve tabak boyutunda açıp herbirinin üzerinde sıvı yağ sürerek üst üste bekliyoruz 20 dakika dinlendiriyoruz.
- Akabinde hamuru alıp elimizle inceltiyoruz.
- Üzerine sıvı yağ gezdirip patatesini ekleyip iki taraflı sarıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sara sara koyuyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz.
- 250 derece fırında değişiklik gösterebilir ben davul fırın kullandım 30 dakika ya kadar pişirdim. Afiyet olsun ????.