Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çarşaf Böreği

Çarşaf Böreği

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
carsaf-boregi.jpg

Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler


İç harcı için:
  • 1 kilo ıspanak
  • 300 gram tuzsuz peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Hamur malzemesi için:
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 7-8 su bardağı un (5- 6 demiştim 8.5 su bardağı un kullandım unum böreklik ince undu buna göre unu kontrollü ekleyin)
Yağlamak için:
  • 125 gram erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ispanakları doğrayıp, yıkandıktan sonra suyunu süzelim. Üzerine peynir, tuz ve yağ ilave edip karıştıralım.
  2. Hamur için; su, süt ve sıvı yağ karıştırma kabına alalım ve karıştıralım. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek tuz ve şekeri ilave edelim. Ele yapışan ama eli bırakan bir hamur elde edelim.
  3. Tezgahı unlayıp hamuru tezgahta 10 dakika daha yoğuralım. Altı eşit parçaya bölelim ve bezeler elde edelim. Bezeleri bez ile kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
  4. En önemli püf noktası dinlendirmek çünkü incecik zar gibi açılması için mutlaka dinlenmesi gerekli.
  5. Dinlenen hamuru, servis tabağı büyüklüğünde açalım ve üzerine yağlı karışımdan sürelim. Bezeler bitene kadar devam edelim. (Ben 3 beze üst üste olacak şekilde iki ayrı tabağa yaptım)
  6. İlk tabaktaki hamuru tezgaha alalım ve elimizle asılarak zar gibi açalım. İçe doğru 4 parmak genişliğinde kapatıp, iç harcı yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
  7. Fırın tepsisine yerleştirin. Yağlı olduğu için fazla tepsiye yağ yapmayın.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????
Çarşaf Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çarşaf Böreği Tanımı İçin Gereçler 1.5 su bardağı un1 yemek kaşığı tuzSu Harcı için; Yarım kilo yağlı kıyma1 tane soğanSıvı yağYarım kaşık acı biber salçası1 kaşık domates salçasıTuzYarım su bardağı su Üzeri için; Yumurta Çarşaf Böreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Un derin bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 bardak ılık su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için; 3 patatesYarım tatlı kaşığı pul biber1 adet kuru soğanYarım tatlı kaşığı karabiberGöz kararı tuzÇeyrek çay bardağı sıvı yağ Hamurları yağlamak ve üzerine sürmek için; 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Çarşaf Böreği Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı un1,5 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su2 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; Peynir Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle unumuzu ve tuzumuzu kaba alıp yavaş yavaş suyumuzu ekliyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Çarşaf Böreği (2 Tepsilik) Tarifi İçin Malzemeler 12 su bardağı un2 çay kaşığı maya2 tatlı kaşığı tuzIlık su İç harcı için : 1 kg ıspanak3 adet soğanTuz Üzeri için : 1 yumurta1 çay bardağı sıvı yağ Çarşaf Böreği (2 Tepsilik) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle iç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Patatesli Çarşaf Böreği Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı un1 tane yumurta1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su İç harcı için; 8 adet patates2 adet soğan1 kaşık salça Patatesli Çarşaf Böreği Tanımı Yapılışı 8 adet patates haşlanır ,2 soğan ile kavrulur ,1 kaşık salca ekleyerek karıştırılı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt