elektronikci
FD Üye
Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için:
- 1 kilo ıspanak
- 300 gram tuzsuz peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 7-8 su bardağı un (5- 6 demiştim 8.5 su bardağı un kullandım unum böreklik ince undu buna göre unu kontrollü ekleyin)
- 125 gram erimiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları doğrayıp, yıkandıktan sonra suyunu süzelim. Üzerine peynir, tuz ve yağ ilave edip karıştıralım.
- Hamur için; su, süt ve sıvı yağ karıştırma kabına alalım ve karıştıralım. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek tuz ve şekeri ilave edelim. Ele yapışan ama eli bırakan bir hamur elde edelim.
- Tezgahı unlayıp hamuru tezgahta 10 dakika daha yoğuralım. Altı eşit parçaya bölelim ve bezeler elde edelim. Bezeleri bez ile kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
- En önemli püf noktası dinlendirmek çünkü incecik zar gibi açılması için mutlaka dinlenmesi gerekli.
- Dinlenen hamuru, servis tabağı büyüklüğünde açalım ve üzerine yağlı karışımdan sürelim. Bezeler bitene kadar devam edelim. (Ben 3 beze üst üste olacak şekilde iki ayrı tabağa yaptım)
- İlk tabaktaki hamuru tezgaha alalım ve elimizle asılarak zar gibi açalım. İçe doğru 4 parmak genişliğinde kapatıp, iç harcı yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
- Fırın tepsisine yerleştirin. Yağlı olduğu için fazla tepsiye yağ yapmayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????