teknolojiuzmani
FD Üye
Çarşaf Böreği Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 7 su bardağı un
- 3 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 150 grm tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet iri patates
- 1 adet soğan
- Bir tutam maydanoz
- Karabiber ,tuz, pulbiber
- Sıvı yağ
Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pazı kavurması ,peynir, ıspanak, patates, kıyma ne istek ediyorsanız.Ben iç harcına çiğ patates kullandım.
- Patatesleri soyup rendeleyin ve elinizle içice sıkıp suyunu alın.
- Üzerine soğan rendeleyin maydanozunu doğrayın ,baharatlarını atın, yağını ekleyin ve bi hoş karıştırın, iç harcını ben bu türlü yapıyorum.
- Uygun bir yoğurma kabına suyu alıp üzerine tuzu ekleyin.
- Unu denetimli ve azar azar ekleyin yoğurun.
- 15-20 dk yoğurun ,bu kıymetli nokta.
- Hamuru 12 eşit kesime ayırıp yuvarlayın ve yarım saat dinlendirin.Dinlenmesi değerli .
- Dinlendirdiğiniz hamurları servis tabağı büyüklüğünde tek tek açın.
- Her açtığınız hamurun üzerine eritmiş oldugunuz yağ karışımını sürün.
- Bu halde bütün hamurları acmış olun .
- Daha sonra uygun bir masa üzerine sofra bezi serin ve yağlamış olduğunuz hamurları teker teker elinizle çekiştire çekiştire açın.
- Hamur hoş yoğurulur ve dinlendirilirse çok hoş açılıyor tasa etmeyin.
- Açtığınız hamurun içerisine istediğiniz iç harcını ekleyin ve sofra beri yardımıyla rulo haline getirin. Fotoğraftaki formu verin yada tepsiye ruloda yapabilirsiniz.
- Kalan yağıda form verdiğiniz hamurun üzerine sürün ve 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar ağır ağır pişirin.