Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çarşaf Böreği

Çarşaf Böreği

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
carsaf-boregi.jpg

Çarşaf Böreği Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
Ortalarına sürmek için;
  • 150 grm tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 4 adet iri patates
  • 1 adet soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Karabiber ,tuz, pulbiber
  • Sıvı yağ

Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pazı kavurması ,peynir, ıspanak, patates, kıyma ne istek ediyorsanız.Ben iç harcına çiğ patates kullandım.
  2. Patatesleri soyup rendeleyin ve elinizle içice sıkıp suyunu alın.
  3. Üzerine soğan rendeleyin maydanozunu doğrayın ,baharatlarını atın, yağını ekleyin ve bi hoş karıştırın, iç harcını ben bu türlü yapıyorum.
  4. Uygun bir yoğurma kabına suyu alıp üzerine tuzu ekleyin.
  5. Unu denetimli ve azar azar ekleyin yoğurun.
  6. 15-20 dk yoğurun ,bu kıymetli nokta.
  7. Hamuru 12 eşit kesime ayırıp yuvarlayın ve yarım saat dinlendirin.Dinlenmesi değerli .
  8. Dinlendirdiğiniz hamurları servis tabağı büyüklüğünde tek tek açın.
  9. Her açtığınız hamurun üzerine eritmiş oldugunuz yağ karışımını sürün.
  10. Bu halde bütün hamurları acmış olun .
  11. Daha sonra uygun bir masa üzerine sofra bezi serin ve yağlamış olduğunuz hamurları teker teker elinizle çekiştire çekiştire açın.
  12. Hamur hoş yoğurulur ve dinlendirilirse çok hoş açılıyor tasa etmeyin.
  13. Açtığınız hamurun içerisine istediğiniz iç harcını ekleyin ve sofra beri yardımıyla rulo haline getirin. Fotoğraftaki formu verin yada tepsiye ruloda yapabilirsiniz.
  14. Kalan yağıda form verdiğiniz hamurun üzerine sürün ve 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar ağır ağır pişirin.
Çarşaf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ispanaklı Çarşaf Böreği Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 7 su bardağı un3, 5su bardağı ılık su1,5 tatlı kaşığı tuz İçine; 1 kg ıspanak2 tane soğanTuzKırmızı biberKarabiber Ortalarına; Yarım su bardağı sıvı yağ125g margarin Üzerine; 1 yumurta sarısı2 yemek kaşığı sıvı yağ Ispanaklı Çarşaf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Çarşaf Böreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç harcı için: 1 kilo ıspanak3 adet havuç3 adet soğanKarabiberTuz Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un hariç tüm materyalleri bir kapta karıştırın. Unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
El Açması Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 5 su bardağı un1 su bardağı ılık süt2 su bardağı ılık suYarım paket yaş maya1 tatlı kaşığı tuz4 yemek kaşığı sıvı yağ İç harç PeynirBir tutam maydanoz El Açması Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Ispanaklı Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un3 su bardağı ılık su2 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; Yarım kilo ıspanak1 kase lor peynirPul biber,tuz Arası için; 1 kase sıvıyağ Ispanaklı Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk önce hamuru yapın. Unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 bardak ılık su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için; 3 patatesYarım tatlı kaşığı pul biber1 adet kuru soğanYarım tatlı kaşığı karabiberGöz kararı tuzÇeyrek çay bardağı sıvı yağ Hamurları yağlamak ve üzerine sürmek için; 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt