Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çarşaf Böreği

Çarşaf Böreği
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Çarşaf Böreği Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 3 su bardağı un
  • 2 şu bardağı su (azar azar dökün)
  • Tuz
İç harcı;
  • 3 orta uzunluk patates
  • 1 kaşık domatesli salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • Yarım çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • 4 kol maydanoz
  • Tuz
  • Çay kaşığı pul biberi
  • Çay kaşığı karabiber
Açmak için;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle harcımız için patatesleri yıkayıp bir tencerede üzerini geçecek kadar suyu ekleyip haşlamaya bıraktım. Pişen patateslerimi soyup yeterlice ezip öteki bir tencerede yağımı alıp salçayı kavurup ezdiğim harcı aldım. Tuzunu, baharatını ekleyip maydanozu küçük doğrayıp ekledim.
  2. Ardından hamurum için derin bir kaba unu koyup ortasını açıp tuzu koyup az suyumu ekledim. Kulak göğsü üzere bir hamur elde ettikten sonra altı tane beze yapıp ekrana aldım ve açmak için yağımı karıştırıp ocakta erittim.
  3. Bezelerimi elimle açıp ortalarını yağlayıp bir tabağa üst üste bıraktım, daha sonra pak hamur için ayırdığım örtüyü koyup bir beze alıp yağlayıp açtım.
  4. Çok hoş açılıyor patates harcımı ortasına dizip ve sardım daha sonra yağladığım tepsiye hepsini tıpkı formda yapıp uzun dizdim.
  5. Yumurtayı ve susam çörek otunu serpip 180 derece evvelden ısıtıp fırına attım 20 dakika pisti afiyet olsun.
Çarşaf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un2 tatlı kaşığı tuz1 tane kabartma tozu2 su bardağı ılık su İç harcı için Yarım kilo ıspanakYarım kilo pırasanın sadece yaprakları1 adet soğan1 yemek kaşığı domates salçası2 çay kaşığı tuzYarım çay bardağı sıcak su Üzeri için Sıvı yağ Arnavut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Çıtır Çıtır Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un2 tatlı kaşığı tuz1 tane kabartma tozu2 su bardağı ılık su İç harcı için; Yarım kilo ıspanakYarım kilo pırasanın sadece yaprakları1 adet soğan1 yemek kaşığı domates salçası2 çay kaşığı tuzYarım çay bardağı sıcak su Üzeri için; Sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Çarşaf Böreği Tanımı İçin Gereçler 1.5 su bardağı un1 yemek kaşığı tuzSu Harcı için; Yarım kilo yağlı kıyma1 tane soğanSıvı yağYarım kaşık acı biber salçası1 kaşık domates salçasıTuzYarım su bardağı su Üzeri için; Yumurta Çarşaf Böreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Un derin bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Kolay Çarşaf Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için: 4 su bardağı un1,5 su bardağı suTuz İçi için: 1 kg ıspanak1 adet soğan250 gr beyaz peynir2 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kara biber Üzeri için: 1 yumurta sarısı Kolay Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Boşnak Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt ılık olsun1 su bardağı su ılık olsunYarım çay bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz2 adet yumurta beyazı içine sarısı dışına8 su bardağı un2 yemek kaşığı sirke Aralara sürmek için; 2 yemek kaşığı margarin2 yemek kaşığı tereyağıYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt