Çarşaf Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 2 şu bardağı su (azar azar dökün)
- Tuz
- 3 orta uzunluk patates
- 1 kaşık domatesli salçası
- 1 kaşık biber salçası
- Yarım çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- 4 kol maydanoz
- Tuz
- Çay kaşığı pul biberi
- Çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 kaşık tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle harcımız için patatesleri yıkayıp bir tencerede üzerini geçecek kadar suyu ekleyip haşlamaya bıraktım. Pişen patateslerimi soyup yeterlice ezip öteki bir tencerede yağımı alıp salçayı kavurup ezdiğim harcı aldım. Tuzunu, baharatını ekleyip maydanozu küçük doğrayıp ekledim.
- Ardından hamurum için derin bir kaba unu koyup ortasını açıp tuzu koyup az suyumu ekledim. Kulak göğsü üzere bir hamur elde ettikten sonra altı tane beze yapıp ekrana aldım ve açmak için yağımı karıştırıp ocakta erittim.
- Bezelerimi elimle açıp ortalarını yağlayıp bir tabağa üst üste bıraktım, daha sonra pak hamur için ayırdığım örtüyü koyup bir beze alıp yağlayıp açtım.
- Çok hoş açılıyor patates harcımı ortasına dizip ve sardım daha sonra yağladığım tepsiye hepsini tıpkı formda yapıp uzun dizdim.
- Yumurtayı ve susam çörek otunu serpip 180 derece evvelden ısıtıp fırına attım 20 dakika pisti afiyet olsun.