Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çat Kapı Gelen Misafirler İçin Pratik Tarif Arayanlara Müjde! İşte Borcamda Yapabileceğiniz Lezzetli Tarifler

Çat Kapı Gelen Misafirler İçin Pratik Tarif Arayanlara Müjde! İşte Borcamda Yapabileceğiniz Lezzetli Tarifler
0
134

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68


Mutluluğun başrol oyuncusu tatlılar, bilhassa çocuklu ailelerin konutundan eksik olmuyor. Sık tatlı yapılan konutlarda de pratiklik ve lezzet ehemmiyet taşıyor. 'Hem süratlice yapabileceğim hem çok lezzetli tatlı tanımları istiyorum.' diyorsanız borcamda hazırlayacağınız bu tarifler tam size göre! İşte, borcamda hazırlanan, akıllardan çıkmayacak birbirinden lezzetli tatlı tanımları...


Sufle Tadında Bol Soslu Islak Kek




Daha ismini duyar duymaz ağızları sulandıran bu lezzet, borcamda hazırlanmaya epey müsait. Tadı damağınızda kalacak sufle tadında ıslak kekin tanımı ise şöyle:

MALZEMELER

● 4 adet yumurta

● 1 su bardağı toz şeker

● 1 su bardağı süt

● 1 su bardağı sıvı yağ

● 1 paket kabartma tozu

● 1 paket vanilya

● 3 dolu yemek kaşığı kakao

● 1 su bardağı un

SOSU İÇİN

● 1.5 su bardağı süt

● 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 

● 1.5 su bardağı sıvı yağ 

● 3 yemek kaşığı kakao 

HAZIRLANIŞI

● Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Yeterlice köpüren karışıma tüm sıvı gereçleri ek edin ve karıştırın.

● Akabinde kuru gereçleri de ek ederek karışım pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

● Tanım olağan kek harcına nazaran daha akışkan olduğu için katiyen un eklemeye devam etmeyin.

● Borcamın her yerini düzgünce yağlayın. Harcı içine dökün. Hem harcı güzelce yaymak hem karışımda kalan hava kabarcıklarını yok etmek için borcamı tezgâha hafif bir formda birkaç defa vurun.

● Karışımı evvelce ısıttığınız 175 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.

● Kek pişerken başka yandan çikolata sosunu hazırlayın. 

● Uygun bir tencereye aldığınız tüm sos materyallerini karıştırarak pişirin. Bir taşım kaynadıktan tencerenin sonra altını kapatın.

● Pişme süreci tamamlanan keki, soğumasını beklemeden dilimleyin ve sıcak sosu üzerine dökün. 

● Keki sıcak tükettiğinizde sufleden farksız olduğunu anlayacaksınız.

Kadayıflı Tavuk Göğsü



Tek bir borcamda yaklaşık 10 porsiyonluk bir tatlınız olsun istemez misiniz? Gönüllerde taht kuracak kadayıflı tavuk göğsünün yapılışı, epey kolay.

MALZEMELER

● 250 gram tel kadayıf

● 100 gram tereyağı 

● 5 yemek kaşığı toz şeker 

● 1 su bardağı kırık ceviz 

MUHALLEBİSİ İÇİN

● 125 gram tereyağı 

● 1 su bardağı un

● 1 litre süt

● 1 su bardağı toz şeker

● 1 paket vanilya 

HAZIRLANIŞI

● Kadayıfları küçük küçük doğrayın.

● Tavaya tereyağını ve şekeri ilave ederek karışım eriyene kadar karıştırın.

● Doğradığınız kadayıfları eriyen şekerin üzerine dökün ve rengi dönene kadar kavurun.

● Akabinde cevizleri de ekleyerek 3 dakika kadar kavurmaya devam edin. Akabinde soğumaya bırakın.

● Bir tencereye muhallebi için gereken ölçüdeki tereyağını alın ve eritin. Akabinde unu dökerek kavurun.

● Üzerine sütü ek edin ve süratlice karıştırın. Şekeri de ekleyerek karıştırmaya devam edin.

● Yoğunlaşmaya başlayınca muhallebinin altını kapatın ve vanilya ekleyin. Muhallebiyi mikser yardımıyla ılıyana dek yaklaşık 5 dakika çırpın.

● Borcamın tabanına hazırladığınız kadayıflardan serin ve üzerine muhallebinin tamamını dökün.

● Kalan kadayıfı da yeniden muhallebinin üst kısmına dökerek yaklaşık 3 saat kadar dolapta dinlenmeye bırakın.

● Dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.

Şambali Tatlısı



Şerbetli tatlı seviyorsanız yapılışı epeyce kolay şambaliyi kesinlikle deneyin.

MALZEMELER

● 2.5 su bardağı irmik

● 2 su bardağı yoğurt

● 1.5 su bardağı şeker

● 1 tatlı kaşığı karbonat

● 1 paket vanilya

● 1.5 su bardağı tuzsuz fıstık

ŞERBETİ İÇİN

● 4 su bardağı şeker 

● 4 su bardağı 

● Yarım limonun suyu 

HAZIRLANIŞI

● Tatlının kek kısmından evvel şerbeti hazırlayın.

● Şeker ve suyu uygun bir tencereye alarak şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca şerbeti ocaktan almadan limon suyunu ek edip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.

● Tatlının hazırlanma kademesine geçiyoruz. İrmiği bir kaba alın. İçerisine şeker, yoğurt, karbonat ve vanilyayı ekleyin.

● Tüm gereçleri kaşık yardımıyla kıvam alana kadar karıştırın.

● Hazırladığınız harcı yağlanmış borcama boşaltın ve üzerini düzleştirin. 

● Fıstıkları ikiye bölerek tatlı hazır olduktan sonra dilimleme biçiminize nazaran harcın üzerine yerleştirin.

● Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

● Her yeri güzelce kızaran tatlıyı fırından alın ve dilimleyin. Soğumuş şerbeti üzerine dökün. Soğuması ve dinlenmesi için dolapta bekletebilirsiniz.

Bisküvili Pasta



Herkesin çocukken kesinlikle yapması için annesinin gözünün içine baktığı bu tatlı da hayli pratik. Üstelik fırın kullanmaya da gerek yok. 

KREMASI İÇİN

● 1 litre süt

● 2 yemek kaşığı un

● 2.5 yemek kaşığı nişasta 

● 1 su bardağı toz şeker 

● 3 yemek kaşığı kakao

● 1 yemek kaşığı tereyağı

● 1 paket vanilya 

● 20 gram bitter çikolata

BİSKÜVİ KATLARI İÇİN

● 1.5 paket kakaolu petibör bisküvi

● Yarım paket sade petibör bisküvi 

HAZIRLANIŞI

● Tereyağı, çikolata ve vanilya hariç tüm materyalleri tencerede çırpın. Ocağa alın ve kıvam alıncaya kadar karıştırın.

● Kaynamaya başlayan kremanın altını kapatın ve içine çikolata, tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Eriyene kadar karıştırın. 

● Borcamın içerisine kakaolu petibörleri dizin ve üstüne kremanın 3'te birini dökerek her yerine sürün.

● İkinci kat için sade petibörleri yerleştirin ve kalan kremanın yarısını üzerine dökün. 

● Son kata yeniden kakaolu bisküvileri yerleştirerek kalan kremayı dökün ve düzleştirin. 

● Hazırladığınız tatlı soğuyunca dolaba alın ve 2 saat dinlendirin.
 

Similar threads

Günümüzde vakit o kadar süratli akıyor ki bazen saatler, hatta günler bile yetmiyor bize. O yüzden her geçen gün vakitten tasarruf ettiren, pratik eserler sürülüyor piyasaya. Bu durumdan mutfaklarımız da etkileniyor elbette! Rastgele bir tarife bakarken dikkat ettiğimiz en değerli noktalar fazla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Yaz meyvelerinin en marifetlisi vişne tezgahlara düşmeye başladı. İşte size vişne kullanarak yapabileceğiniz birbirinden hoş tarifler  1. Vişneli Kek Tanımı: 3 adet yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2,5-3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Tel kadayıfın sadece tatlılara özgü olmadığını kanıtlarcasına hazırladığımız bu nefis içeriğimizin müptelası olacaksınız. Tel kadayıfın dışına verdiği o çıtır çıtır his ile bu tarifler vazgeçilmeziniz olacak. 1. Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi: 300 gr tel kadayıf 60 gr tereyağı 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Bazen keki pişirmek, hazırlamaktan daha güç oluyor. 'Fırını kaç dakika evvel ısıtmaya başlamalıyım? Keki kaç derecede kaç dakika pişirmeliyim? Fırın tepsisini nasıl konumlandırmalıyım?' üzere birçok soru aklınızı kurcalıyor olabilir. Eh, hâl bu türlü olunca da bazen kek yapmakla uğraşmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Renk renk pastalar, en sevilen tatlı çeşitleri ortasında bulunuyor. Özel günlerde alacağınız yahut yalnızca tatlı isteğinizi gidereceğiniz pastalar için artık pastaneye gitmenize gerek yok. Meskende kolay kolay hazırlayabileceğiniz ve sunumuyla pastanelere taş çıkartan çeşit çeşit pasta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
858,506Konular
983,000Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt