Çatal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Yumurta sarısı
- Çörek otu ve susam
Çatal Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumuşamış tereyağını ve diğer malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şerit şeklinde uzatıp ikiye kıvırıp uçlarını birleştirin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Çatal Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı