Çatal Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5. -3 su bardağına yakın un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yumurta sarısı
- Çörek otu
Çatal Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kasemize oda sıcaklığında margarin sıvı yağ yoğurt nişasta şeker sirke mahlep tuz ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra kabartma tozunu ekleyin.
- Unu da yavaş yavaş ek edelim.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılıp daha sonra rulo yapalım 2’ye kıvırıp uçlarını birleştirelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Daha sonra üzerlerine yumurta sarılarını sürelim.
- Çatal ile fazla bastırmadan çizikler atalım.
- Çörek otunu ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.