Çatlak Kurabiye (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 60 gram tereyağ (3 dolu yemek kaşığı)
- 175 gram bitter çikolata (1 su bardağı, paketlerin üstünde gramajı yazıyor oradanda bakılabilir)
- 150 gram şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 190 gram+1 yemek kaşığı un (1+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağımızı eritelim ve içine çikolatamızı ekleyip, karıştıralım.
- Ardından şeker ve yumurtamızı en düşük ayarda çırpalım 2-3 dakika yeterli.
- Daha sonra çikolatalı karışımı çırptığımız yumurtalı karışıma ekleyip, el çırpıcısıyla karıştıralım.
- Hemen sonra vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip, tekrar bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Streç film kapatıp, buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
- Hamuru çıkartmadan beş dakika önce fırını 180 dereceye getirelim.
- Dinlenen hamuru kaşık yardımı ile alıp yuvarlaklar oluşturalım ve pudra şekerine bolca bulayalım ve tepsiye dizelim.
- Önceden ısıttığımız fırında 15 dakika pişirelim.
- Fırından çıkartıp, soğuduktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun????
1-Eğer içinin akışkan olmasını istiyorsanız birinci tavsiyem hamurun içine doğranmış çikolata parçaları ekleyin ikinci olarak 15 dakika yerine 13 dakika pişirebilirsiniz.
2-Eğer kurabiyenizin böyle yuvarlak değilde daha yaygın olmasını istiyorsanız incecik ki pek tavsiye etmem böylesi daha güzel ????unu az ekleyin yani 190 gram yeterli.
Çatlak Kurabiye (Tam Kıvamında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı