Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram margarin yahut tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Çatlak Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Tüm gereçleri karıştırıp yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım elimizle hafif bastırıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı bir biçimde dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında altı kızarıp üstü çatlayana dek pişirelim.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz. Deneyecek olanlara kolay gelsin ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.