Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Çeyrek çay bardağı beyaz şeker (Esmer şeker ile tamamlayalım)
- 60 gram eritilmiş tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle eritilmiş tereyağı ve şekeri tel çırpıcı ile çırpalım vanilya ekleyerek devam edelim.
- Yumurtaları da ekleyip karıştıralım.
- Geri kalan malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Buzdolabında 1. 5 saat dinlendirelim.
- Daha sonra fırını 180 derece altüst ayarda açalım.
- Elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve pudra şekerine bulayalım.
- Fırın tepsisine dizip 8dk pişirelim asla daha fazla değil kururlar.
- İlk piştiklerinde yumuşak oluyorlar tepside durdukça kendilerini toparlıyorlar o yüzden daha fazla pişirmeyelim.
- Soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun ????.