elektronikci
FD Üye
Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yumurta ve toz şekeri 1-2 dakika çırpın.
- Sıvı yağ, kakao ,vanilya, hamur kabartma tozu ekleyelim .
- Karıştıralım ve unu ekleyelim ele yapışan bir hamur oluyor spatula ile karıştıralım.
- Hamurumuz üzerine pak bir poşet serelim, en az 1 saat buzdolabında bekletelim şayet mümkünse akşamdan üretim buzdolabına koyabilirsiniz.
- Buzdolabında beklemesi gerekiyor kıvam alması için dinlenen hamuru bir kaşık yardımıyla alalım.
- Yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayalım ve aralıklı olarak fırın tepsisine dizelim.
- Evvelce ısıtılmış fırında 170 derecede denetimli bir formda ben birinciden 10 dakika ayarladım dakika dolunca baktım hiç tutulmuyor üç dakika yine tuttum ,çok pişmeyecek içinin biraz ıslak kalması gerekiyor.
- Fırından fırına bu mühlet değişiklik gösterebilir dikkat edelim başında bekledim soğukça esasen muhakkak ediyor kendini birinci sefer yaptım şahane oldu afiyetler olsun efendim ????????????.