Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
catlak-kurabiye.jpg

Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler

• 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • Pudra şekeri

Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 2 yumurta ve toz şekeri 1-2 dakika çırpın.
  2. Sıvı yağ, kakao ,vanilya, hamur kabartma tozu ekleyelim .
  3. Karıştıralım ve unu ekleyelim ele yapışan bir hamur oluyor spatula ile karıştıralım.
  4. Hamurumuz üzerine pak bir poşet serelim, en az 1 saat buzdolabında bekletelim şayet mümkünse akşamdan üretim buzdolabına koyabilirsiniz.
  5. Buzdolabında beklemesi gerekiyor kıvam alması için dinlenen hamuru bir kaşık yardımıyla alalım.
  6. Yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayalım ve aralıklı olarak fırın tepsisine dizelim.
  7. Evvelce ısıtılmış fırında 170 derecede denetimli bir formda ben birinciden 10 dakika ayarladım dakika dolunca baktım hiç tutulmuyor üç dakika yine tuttum ,çok pişmeyecek içinin biraz ıslak kalması gerekiyor.
  8. Fırından fırına bu mühlet değişiklik gösterebilir dikkat edelim başında bekledim soğukça esasen muhakkak ediyor kendini birinci sefer yaptım şahane oldu afiyetler olsun efendim ????????????.
Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt