Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- ️2 adet yumurta
- ️Yarım su bardağı şeker
- ️Yarım su bardağı sıvı yağ
- ️1 paket vanilya
- ️1 paket kabartma tozu
- ️2 fincan kakao
- ️3 su bardağı un ( denetimli ekleyelim 2.5ta kâfi olabilir.)
- ️Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve pudra şekeri hariç tüm gereçleri sırasıyla güzelce karıştıralım.
- En son unumuzu yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.
- Hafif ele yapışan bir hamur olucak büsbütün yapışmasın diye daima un eklemeyelim.
- Ortalama 10 dk dolapta hamurumuzu bekletelim.
- Bekleme bittikten sonrada hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alıp güzelce pudra şekerine bulayalım. ( bu kısım çok değerli fazla fazla her tarafına gelcek halde bulunması gerekiyor)
- Son olarakta 180 derece ısınmış fırında 14 dk pişirelim.