elektronikci
FD Üye
Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından iki parmak eksik un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı ceviz yahut fındık
- Çikolata (bol olursa daha hoş olur)
- Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım, geriye un hariç öbür tüm materyalleri ekleyelim tekrar çırpalım (ben tüm bunları yaparken mikser kullanmadım çırpıcı yardımıyla karıştırdım).
- Sonrasında unu azar azar ekleyelim.
- Spatula ile hamur toparlanıp püf noktası; hamurumuz kek harcından daha katı olucak el ile yoğurma süreci yapılmıyor hamur biraz cıvık kıvamda oluyor tüm bu süreçler bittikten sonra buzdolabında 2 saat bekletilir isterseniz bir gün öncesinden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
- 2 saat beklettikten sonra hamuru yemek kaşığı yardımıyla yahut elinizle ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlayıp pudra şekerine buluyoruz.
- Bir öteki püf noktası ise hamur üzerinde pudra şekerinin ağır olması ve tüm bu süreçlerin süratli bir formda yapılması gerekiyor.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dk kadar pişirilir. Afiyet olsun.