Çatlamayan Böğürtlenli Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
- 3 paket burçak bisküvi
- 120 gram eritilmiş tereyağı
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 600 gram labne peyniri
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 kase böğürtlen
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Çatlamayan Böğürtlenli Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bisküvileri un üzere olana kadar robotta çekelim.
- Daha sonra üzerine erimiş tereyağı ekleyerek karıştıralım.
- Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı yerleştirelim.
- Bisküvili harcı kalıba boşaltıp üzerine düzeltelim bardak yardımı ile bastırıp sıkıştıralım.
- Buzdolabına kaldıralım kremasını hazırlayana kadar dinlenmeye bırakalım.
- Kreması için ocağa aldığımız su dolu tencere üzerine ısıya sağlam bir kap yada tencere alalım.
- İçerisine yumurtalarla şekeri ekleyip karıştırarak kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
- Kabın tabanı suya değmesin.
- Pişen yumurtaların içine sıvı krema, labne peyniri, vanilya ve nişastayı ekleyerek kremamız pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kremamızı ocaktan alıp birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
- Daha sonra kremayı dinlendirdiğimiz cheesecake tabanının üzerine dökelim ve yayalım.
- Akabinde çatlamaması için üzerini streç folyo kapatalım soğumaya bırakalım.
- Sosu için tencereye su ve nişastayı alarak çırpma teli yardımı ile karıştıralım.
- Üzerine böğürtlenleri ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirelim.
- Kıvam alan sosa vanilyayı da ekleyerek karıştıralım ve biraz blender’da çekelim.
- Daha sonra cheesecake’imizin üzerine döküp bir gece dolapta dinlendirerek servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun .