Çatlamayan Cheesacake Barları Tanımı İçin Materyaller
Tabanı İçin
- 390 gram yulaflı bisküvi
- 120 gram eritilmiş tereyağı
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket(200 ml) sıvı krema
- 720 gram labne peyniri
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 350 gram frambuaz
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Çatlamayan Cheesacake Barları Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tabanı için bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine ekliyoruz. Her yeri uygunca ıslanana kadar karıştırıyoruz (Eğer yetersiz gelirse iki yemek kaşığı kadar süt ekleyebilirsiniz)
- 24×32 cm ebatındaki kalıba bisküvili karışımı döküp her yeri eşit olacak formda bastırarak düzeltiyoruz. Bu süreci bir bardağın taban kısmıyla da yapabilirsiniz.
- Kreması için bir tencereye biraz su koyup kaynatıyoruz. Tencerenin üzerine suya değmeyecek halde ısıya güçlü bir kap koyup içine yumurtaları ve şekeri alıyoruz.
- Yaklaşık 15 dakika boyunca tel çırpıcıyla karıştırarak yumurtaları benmari yolu pişiriyoruz. Yumurtalar yeterlice kabarıp köpük kıvamına gelmeli. Krema kıvamına gelen yumurtaları diğer bir tencereye aktarıyoruz.
- Üzerine labne peyniri, nişasta, şeker ve kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırıp ocağa alıyoruz. Kaynamaya başladığında vanilyayı da ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Bisküvi tabanının üzerine döküp eşit olacak biçimde kremayı yayıyoruz. Bu formda streç sinemayla üzeri kapatıp biz üzerinin sosunu hazırlayana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Sosu için tencereye suyu ve nişastayı alıp karıştırıyoruz. Akabinde frambuazları ve şekeri ekleyip karıştırarak ocağa alıp pişiriyoruz.
- Sosumuz pişip kıvam alınca vanilyayı da ekleyip karıştırarak ocaktan alıyoruz. Sosun birinci sıcağı çıkınca kremanın üzerine döküp yayıyoruz. Buzdolabında bir gece bekletip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.