Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık)

Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık)
0
48

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
catlayan-kurabiye-disi-kitir-ici-yumusacik-1.jpg

Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Eleyip koyulacak kuru materyaller :
  • 2,5 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri düzgünce karıştırıyoruz.
  2. Akabinde kuru gereçlerimizi eleyerek ekledikten sonra tekrar güzelce karıştırıyoruz ve hafif yapışan bir hamur kıvamı elde ediyoruz.
  3. Üzerini streç ile sarıp 1 saat kadar buz dolabında bekletiyoruz.
  4. Hamuru dolaptan alıp elimizle ister küçük ister büyük yuvarlak formlar veriyoruz.
  5. Akabinde pudra şekeri ve nişastayı karıştırıp bir kaba alıyoruz.
  6. Form verdiğimiz hamurlarımızı içinde bulayıp,önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Ve işte dışı kıtır içi yumuşacık çatlayan kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun !.
Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt