Cavdar Ekmeği Tarifi Resimli
Resimli Cavdar Ekmeği Tarifi
Cavdar Ekmeği Tarifi
imagescavdarekmegitarifiresimli5ad43d24d2f62
Cavdar Ekmeği
Malzemeler
1½ bardak beyaz un
2 bardak cavdar unu
1½ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 corba kaşığı pekmez
1 bardak su, oda sıcaklığında
½ bardak sut, oda sıcaklığında
2 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı
Hazırlanışı
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, pekmezi ve sutu koyun Uzerine sıvıları tumuyle kapatacak sekilde unları bir kaşıkla serperek ekleyin Tuzu ve yumuşatılmış tereyağını unların hemen ustune haznenin farklı koşelerine yerleştirin Unların ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
Tahıl ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin
Resimli Cavdar Ekmeği Tarifi
Cavdar Ekmeği Tarifi
imagescavdarekmegitarifiresimli5ad43d24d2f62
Cavdar Ekmeği
Malzemeler
1½ bardak beyaz un
2 bardak cavdar unu
1½ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 corba kaşığı pekmez
1 bardak su, oda sıcaklığında
½ bardak sut, oda sıcaklığında
2 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı
Hazırlanışı
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, pekmezi ve sutu koyun Uzerine sıvıları tumuyle kapatacak sekilde unları bir kaşıkla serperek ekleyin Tuzu ve yumuşatılmış tereyağını unların hemen ustune haznenin farklı koşelerine yerleştirin Unların ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
Tahıl ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin