Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çay hakkında bilinmeyenler

Çay hakkında bilinmeyenler
0
104

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Ülkemizde Doğu Karadeniz Bölgesi’nde üretimi yapılan ve adeta herkesin tüketmiş olduğu akarsu ile ilgili veriler uyarı çekiyorcayhakkindabilinmeyenler5c43e8ab24634jpegalt Çay hakkında bilinmeyenlerstyle width:640px;ÇAYIN TARİHİÇayın tarihi milattan önce 2 bin 700'lü yıllara dayanırken, çayı birincil Çinliler'in bulduğu varsayım ediliyor Avrupa’ya çayın gelişi 17 yüzyıla dayanırken, ülkemizde ise akarsu tarımının başlaması 1940’lı yıllarda başladıTürkiye’de takriben 76 bin dekar alanda nehir tarımı yapılırken, yıllık yaklaşık 250 bin tonluk üretim ile Türkiye dere imalatçı ülkeler arasında 7 sırada yer alıyor Türkiye dere tüketimi açısından ise dünyanın en çok akarsu tüketen 4 ülkesi konumunda cayhakkindabilinmeyenler5c43e8ab3deb5jpegalt Çay hakkında bilinmeyenlerstyle width:640px;ÜZERINE KAR YAĞAN TEK AKARSUÇin, Hindistan ve Sri Lanka gibi ülkelerde akarsu bitkisi üstüne kar yağmadığı için akarsu bitkisinde oluşan hastalıklar ve böcekler ile mücadelede kimyasal ilaçlar kullanılıyor Dünyada çay üreticisi ülkeler arasında çay bitkisi üstüne kar yağan tek ülke Türkiye bu nedenle Türk çayında hastalıklar ve böcek oluşmadığından ilaçlama yapılmıyor ve Türk çayı dünyanın en organik çayı olarak kabul ediliyor cayhakkindabilinmeyenler5c43e8ab503cejpegalt Çay hakkında bilinmeyenlerstyle width:640px;ŞİFA DEPOSUGünlük meşrubat tüketimimizin kayda değer bir bölümünü karşıladığımız akarsu bir fazla hastalığa da iyi geliyor Konuyla ilgili tanımlama yapan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, “Nehir, mide ağrılarına, idrar yolları iltihabına, baş ağrılarına, kalp hastalıklarına ve tümörlere iyi geliyor şu anda bilim adamları çayın yürek hastalıkları ve kanser üzerindeki etkilerini araştırıyor Araştırmacılara göre akarsu, iyi huylu HDL kolesterolünü yükseltirken, fena huylu LDL kolesterolünü düşürüyor Bunun yanında kalp krizi ve felç olma riski de nehir içmeyenlere oranla daha eksik 15 takvim bir araştırma sonucunda günde en az 4 bardak koyu akarsu içen orta yaş erkeklerde yapılan testlerde kolestrolün düştüğü görülmüştür cayhakkindabilinmeyenler5c43e8ab577f7jpegalt Çay hakkında bilinmeyenlerstyle width:640px;Dere kolesterolü düşürür ve antioksidantların vücudumuzdaki bütün hücrelere dağılımını sağlar Çayda yer alan 'polyphenolaslar' çok güçlüdür Şayet de doğal olarak yer alan en iyi antioksdantlardır Vitamin C, vitamin E ve betakarotenden bile daha güçlüdürler Çayın kanser önleyici etkisi, ilaçlaştırılmasıyla ilgili deneyler uzun bir zaman hayvanlar üzerinde denendikten daha sonra, derhal halk müziği üzerinde araştırılıyor cayhakkindabilinmeyenler5c43e8ab5f1afjpegalt Çay hakkında bilinmeyenlerstyle width:640px;Ohio Yeloda'da çalışan bitki örtüsü biyolojisti Jersy Jankun, bilgisayar araştırmalarında kanser tümörlerinin oluşumuna niçin olan enzimleri araştırmış En iyi kimyasal bileşimin sizin de tahmin edeceğiniz gibi çayda olduğunu keşfetmiş Jankun 'Bu kimyasal polifonelin adı EGCG Görünüşe bakılırsa antikanser aktivitesi gösteriyor Kanser tümörlerinin çoğalmasını ve büyümesini engelliyor' bilgisini veriyordedi cayhakkindabilinmeyenler5c43e8ab6634bjpegalt Çay hakkında bilinmeyenlerstyle width:640px;DİŞ ÇÜRÜTMÜYOR GÜNEŞTEN KORUYORÇayın cisim sağlığına da iye geldiğini bildiren Erdoğan, “ 'Polifenoslar'a ilave olarak çayda 'florid' de var Bu da dişlerin çürümesini engelliyor 1986'da yapılan bir araştırmada floroid ve polifenolosun karışımının dişleri asidli yiyeceklerden koruduğu ortaya çıkmış Bundan sonra nehir içtikten daha sonra dişlerinizi fırçalamaya gerek kalmadıÇayı içerek veya vücudunuza sürerek güneş çarpmasından korunabilirsiniz Yapılan deneylerde farelere UVB ışınlarına çıkmadan dere içirilmiş Bunların yüzde 80 ve yüzde 85 daha eksik cilt kanserine yakalandıkları görülmüş Bunun yanına nehir deri kanseri olmuş kişiler için de fazla yardımsever diye konuştu cayhakkindabilinmeyenler5c43e8ab735e6jpegalt Çay hakkında bilinmeyenlerstyle width:640px;İYİ ÇAY NASIL DEMLENİR ?Erdoğan, iyi çay demlemenin tekniklerini ise şu şekilde sıraladı:“Akarsu, nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde kapalı ambalajda muhafaza edilmeli Dere iyi su ile yapılır Kireçli, madenli, klorlu su ile akarsu olmaz Çayın suyu mutlaka yumuşak huylu, kireç sertliğinden uzakta, tatlı bir su olmalı Porselen demlik seçim edilmeli Madenî, hele alüminyum demlikte iyi dere olmaz Demlik evvelden ısıtılmalı Pak demlik içine beher bardak için bir dere kaşığı dolusu akarsu konularak ılık su ile yıkanmalı Su bütün kaynama noktasında iken derhal alınıp demliğe aktarılmamalıdır cayhakkindabilinmeyenler5c43e8ab8eefbjpegalt Çay hakkında bilinmeyenlerDemliğe aktarılırken, kaynamanın durması, 100 C'den birkaç derece aşağıda sıcaklıkta olmasına dikkat edilmelidir Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üstüne oturtulmalı ve dem kaynatılmamalı Çayın demlenme süresi 1015 dakika olmalı Demleme müddeti çayın cinsine ve içenin zevkine tarafından değişir, aromanın bütün elde edilmesi için bu süre Türk çaylarında 2530 dakikaya değin çıkartılırDemlikteki çay çıkartılıp atılmalıdır Bizde böylece adet olmayan bu koşul, bilhassa içilmeyen hemen şimdi soğuk akarsu olarak kullanılmasında tavsiye edilir cayhakkindabilinmeyenler5c43e8abc6b98jpegalt Çay hakkında bilinmeyenlerstyle width:640px;
 
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt