Haftanın son gününde kendinizi biraz ödüllendirmek isterseniz bu tanımı kesinlikle denemelisiniz. Kıyır kıyır ağızda dağılan dokusuna bayılacaksınız. İster çayın yanına isterseniz de sütle birlikte yiyebileceğiniz bu tanım damaklarınıza şenlik havası yaşatacak!
SADE BISCOTTI
Malzemeler;
SADE BİSCOTTİ
- 125 gr margarin
- 160 gr toz şeker
- 150 gr un
- 2 adet yumurta
- 3 gr kabartma tozu
- 2 gr karbonat 3 gr tarçın
- 1 gr vanilya
Yapılışı;
- Oda sıcaklığındaki margarin ve toz şeker mikserde çırpılır, yumurta ek edildikten sonra tüm kuru materyaller karışıma eklenir.
- Hamur iki eşit modüle bölüp 35 cm uzunluğunda fırın tepsisine yerleştirilip avucunuzun içiyle düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir. Pişen biscotti soğumaya bırakılır.
- Soğuyan biscottiler 0,5 kalınlığında testere bıçak yardımıyla dilimlenip tepsiye yatay formda dizip fanlı fırında 100 derece kurutulur.
- İsteğe bağlı hamurunuzun içerisine kırık badem, fındık, kuru üzüm, ceviz ekleyebilirsiniz.