
Çay Saatlerinin Pratik Lezzeti Olan Tavuklu Arpa Şehriye Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet tavuk göğsü
- 3.5 su bardağı su (Haşladığımız tavuğun suyunu kullanabiliriz)
- 1 kutu mısır konservesi
- 4 -5 adet közlenmiş kırmızı biber
- 5 -6 kısım taze soğan
- 9 -10 adet kornişon turşu
- 1 tutam dereotu
- Limon suyu ve yeteri kadar tuz
Çay Saatlerinin Pratik Lezzeti Olan Tavuklu Arpa Şehriye Tanımı Yapılışı
- İlk olarak tavaya aldığımız şehriyeyi yağda sürekli karıştırarak kavuruyoruz( sürekli karıştırarak kavuralım ki renk tonu birebir olmalı)
- Suyunu döküp pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Tüm materyalleri ince ince doğrayalım.
- Haşladığımız tavuğu ince ince didikleyelim.
- Soğuyan pilav ile doğradığımız materyalleri tuz limon yağ oranını ayarlayıp karıştıralım. Afiyet olsun.