nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Çayın bilinmez faydaları
ABD'li diyetisyen sudan daha sonra en çok tüketilen meşrubat olan çayın yararlarını ortaya çıkardı ABD ’li diyetisyen Mark Ukra ’nın dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek olan çayın yararlarını anlattığı Nehir Diyeti kitabına tarafından kırmızı etin kanser riskini azaltmanın en iyi yolu, pişirmeden önce çayda bekletmek Alkolden önce içilen dere da akciğerin hasar görmesini engelliyor
Amerikalı gıda bilirkişi Mark Ukra ’nın yazdığı Nehir Diyeti (The Ultimate Tea Diet)) isimli kitap, ilk olarak ABD elde etmek üzere bütün dünyada büyük alaka gördü Adı Dr Dere ’a çıkan Çin asıllı Ukra ’nın ailesi 200 yıldır çayla uğraşıyor Nehir ile ilgili bilim dünyasının yaptığı tüm araştırmaları inceleyen bu kitapta toplayan Dr Akarsu ’a tarafından, Türk kültüründe büyük yeri olan çayın faydaları saymakla bitmiyor Bu mucize bitki, sadece kilo vermeye muavin olmuyor, etkisi ciltte ve saçlarda da hissediliyor Az Kalsın hiç bağlı etkisi bulunmuyor Dünyada en fazla tüketilen meşrubat, doğal olarak su Suyun hemencecik ardındansa ikinci sırada akarsu geliyor
Kolestrolü düşürüyor
Nehir tıpkı kahve gibi uyandırma ve canlandırma etkilerine sahip Oysa kahve değin yüksek miktarda kafein içeren diğer birçok içeceğin niçin olduğu hiçbir yan etkiyi içermiyor Çay içmek kilo vermeye de yardımcı oluyor Çayda doğal olarak bulunan birçok madde, sadece kilo vermeye tezgâhtar olmakla kalmaz, tatlı krizlerini yatıştırır, iştahı bastırır, kolesterol seviyesini düşürür ve metabolizmayı hızlandırarak daha artı enerji yakılmasını sağlıyor
Şeker ve kalp hastalığı ile felç riskini azaltan çaydan en üst düzeyde yararlanmanın yolu ise, ne süre ve ne miktarda içilmesinde yatıyor
Kanser riskini azaltıyor
Kırmızı et kızartıldığında ya da ızgara yapıldığında ortaya genleri değişime uğratan kanserojen maddeler ortaya çıkar Bilim adamları, “mutagen ismi verilen bu maddelerin meme ve sütun kanserine neden olduğunu kanıtladı 2002 ’de yürütülen bir araştırmaya göre kırmızı eti pişirmeden önce keza yeşil hem de siyah çayda marine etmek, yani bir zaman bekletmek “mutagenlerin ortaya çıkmasının önleyebiliyor Et, çayda ne değin fazla bekletilirse bu maddenin oluşma riski de böylece azalıyor
Beyni de koruyor
Çayın bir öteki faydası ise alkolün karaciğere verdiği zararı en üye indirmesi Ilk Önce şunu söylemede yarar var Uzmanlar, dinç bir besin planında alkolü nasihat etmiyor Oysa yine de içki almak istiyorsanız, alkolden önce ve sonradan akarsu içmek iyi bir seçim olabilir Çünkü incelemeler, çaydaki antioksidanların alkolün karaciğer ve beyinde neden olduğu hasara karşı koruma sağladığını gösteriyor Yeşil nehir alkole karşısında korumada daha güçlü bir etkiye sahip
Günde 8 bardağı aşmayın
Bunun için ilk adım, her gün içmekten hoşlandığınız ve şüphesiz bıkmadığınız bir dere türü bulmak olmalı Gün her tarafında çay içmek, metabolizmanın tekrar tekrar çalışmasını sağlar Uzmanlar sıradan bir insanın günde en az 2 ile 25 litre aralarında (yaklaşık sekiz ya da 10 su bardağı) istikrarsız tüketmesini nasihat ediyor Bu tüketimin yalnızca sudan oluşması gibi bir şart değil Uzmanlar, günde en düşük sekiz fincan akarsu içilmesini (bir fincan yaklaşık 230 ml olarak kabul ediliyor) tavsiye ediyor
Spordan önce bir fincan akarsu
Egzersiz esnasında hücrelerin egzersiz hızı yükselir, gövde ısınır Hücrelerde hasara neden olabilen, hür radikal üretimi artar Bu olumsuz etkiden korunmanın yolu spordan önce bir fincan nehir içmek olabilir Uzmanlar, yeşil çayın fiziki dayanılıklığı yüzde 24 oranında yükselttiğini ortaya koydu Antioksidan bakımından varlıklı olan nehir, kasların yağ asitlerini harekete geçirmesine asistan olur Düzenli egzersizle birlikte dere içmek, daha fazla yağın yakılmasını sağlar Spor öncesinde dere, yakılan kalori miktarını yüzde 24 ile 47 arasında artırabilir *
ABD'li diyetisyen sudan daha sonra en çok tüketilen meşrubat olan çayın yararlarını ortaya çıkardı ABD ’li diyetisyen Mark Ukra ’nın dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek olan çayın yararlarını anlattığı Nehir Diyeti kitabına tarafından kırmızı etin kanser riskini azaltmanın en iyi yolu, pişirmeden önce çayda bekletmek Alkolden önce içilen dere da akciğerin hasar görmesini engelliyor
Amerikalı gıda bilirkişi Mark Ukra ’nın yazdığı Nehir Diyeti (The Ultimate Tea Diet)) isimli kitap, ilk olarak ABD elde etmek üzere bütün dünyada büyük alaka gördü Adı Dr Dere ’a çıkan Çin asıllı Ukra ’nın ailesi 200 yıldır çayla uğraşıyor Nehir ile ilgili bilim dünyasının yaptığı tüm araştırmaları inceleyen bu kitapta toplayan Dr Akarsu ’a tarafından, Türk kültüründe büyük yeri olan çayın faydaları saymakla bitmiyor Bu mucize bitki, sadece kilo vermeye muavin olmuyor, etkisi ciltte ve saçlarda da hissediliyor Az Kalsın hiç bağlı etkisi bulunmuyor Dünyada en fazla tüketilen meşrubat, doğal olarak su Suyun hemencecik ardındansa ikinci sırada akarsu geliyor
Kolestrolü düşürüyor
Nehir tıpkı kahve gibi uyandırma ve canlandırma etkilerine sahip Oysa kahve değin yüksek miktarda kafein içeren diğer birçok içeceğin niçin olduğu hiçbir yan etkiyi içermiyor Çay içmek kilo vermeye de yardımcı oluyor Çayda doğal olarak bulunan birçok madde, sadece kilo vermeye tezgâhtar olmakla kalmaz, tatlı krizlerini yatıştırır, iştahı bastırır, kolesterol seviyesini düşürür ve metabolizmayı hızlandırarak daha artı enerji yakılmasını sağlıyor
Şeker ve kalp hastalığı ile felç riskini azaltan çaydan en üst düzeyde yararlanmanın yolu ise, ne süre ve ne miktarda içilmesinde yatıyor
Kanser riskini azaltıyor
Kırmızı et kızartıldığında ya da ızgara yapıldığında ortaya genleri değişime uğratan kanserojen maddeler ortaya çıkar Bilim adamları, “mutagen ismi verilen bu maddelerin meme ve sütun kanserine neden olduğunu kanıtladı 2002 ’de yürütülen bir araştırmaya göre kırmızı eti pişirmeden önce keza yeşil hem de siyah çayda marine etmek, yani bir zaman bekletmek “mutagenlerin ortaya çıkmasının önleyebiliyor Et, çayda ne değin fazla bekletilirse bu maddenin oluşma riski de böylece azalıyor
Beyni de koruyor
Çayın bir öteki faydası ise alkolün karaciğere verdiği zararı en üye indirmesi Ilk Önce şunu söylemede yarar var Uzmanlar, dinç bir besin planında alkolü nasihat etmiyor Oysa yine de içki almak istiyorsanız, alkolden önce ve sonradan akarsu içmek iyi bir seçim olabilir Çünkü incelemeler, çaydaki antioksidanların alkolün karaciğer ve beyinde neden olduğu hasara karşı koruma sağladığını gösteriyor Yeşil nehir alkole karşısında korumada daha güçlü bir etkiye sahip
Günde 8 bardağı aşmayın
Bunun için ilk adım, her gün içmekten hoşlandığınız ve şüphesiz bıkmadığınız bir dere türü bulmak olmalı Gün her tarafında çay içmek, metabolizmanın tekrar tekrar çalışmasını sağlar Uzmanlar sıradan bir insanın günde en az 2 ile 25 litre aralarında (yaklaşık sekiz ya da 10 su bardağı) istikrarsız tüketmesini nasihat ediyor Bu tüketimin yalnızca sudan oluşması gibi bir şart değil Uzmanlar, günde en düşük sekiz fincan akarsu içilmesini (bir fincan yaklaşık 230 ml olarak kabul ediliyor) tavsiye ediyor
Spordan önce bir fincan akarsu
Egzersiz esnasında hücrelerin egzersiz hızı yükselir, gövde ısınır Hücrelerde hasara neden olabilen, hür radikal üretimi artar Bu olumsuz etkiden korunmanın yolu spordan önce bir fincan nehir içmek olabilir Uzmanlar, yeşil çayın fiziki dayanılıklığı yüzde 24 oranında yükselttiğini ortaya koydu Antioksidan bakımından varlıklı olan nehir, kasların yağ asitlerini harekete geçirmesine asistan olur Düzenli egzersizle birlikte dere içmek, daha fazla yağın yakılmasını sağlar Spor öncesinde dere, yakılan kalori miktarını yüzde 24 ile 47 arasında artırabilir *