bilgisayarci
FD Üye
Çekirdek Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg çiğ çekirdek
- 3-4 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı su
Çekirdek Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle çiğ çekirdeğimizi fırın tepsimize koyalım.
- Üzerine unu serpelim, tuzu serpelim, suyu da serpelim bir güzel harmanlayalım.
- Tepsimize güzelce yayalım. Fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım.
- Tepsimizi fırına sürelim.
- İlk beş dakika hiç karıştırmayalım.
- Sonra 5 dakikada bir karıştıralım.
- 30 -35 dakika kadar fırınlayalım.
- Arada bir tadına bakalım, istediğimiz kıvama gelene kadar fırınlayalım.
- Mis gibi çıtır çıtır çekirdeklerimiz hazır.
Not:.
- Kaya tuzu kullanmak isterseniz, tuzu suyun içinde eritin öyle harmanlayın.
- Ben yarım kg çiğ çekirdeğim vardı, malzemeleri yarıya indirdim öyle yaptım.
- Herkesin fırını farklı olabilir. Dikkatli kavurun.