Çekirdekli Lokma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı leblebi (rondoda un haline getirilecek)
- 1 adet yumurta
- 2-3 küp tulum peyniri
- 50 ml (yaklaşık yarım su bardağı) su.
- Baharatlar, ay çekirdeği, çörekotu, susam
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Çekirdekli Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce leblebiyi rondoda un haline getiririz.
- Ardından su ve ayçekirdeği hariç öbür gereçleri ekleyip rondoda karıştırırız. Suyu ölçülü olarak ekleyip ele yapışan bir kıvam alınca su eklemeyi bırakırız.
- Elimizi su ile ıslatıp ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlar ve ayçekirdeği, susam, çörekotu karışımına bularız.
- 160 derece evvelden ısıttığımız fırında denetimli olarak 10-15 dakika pişiririz. Afiyet olsun.