Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çekirdekli Lokma

Çekirdekli Lokma
0
22

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
cekirdekli-lokma.jpg

Çekirdekli Lokma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı leblebi (rondoda un haline getirilecek)
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 küp tulum peyniri
  • 50 ml (yaklaşık yarım su bardağı) su.
  • Baharatlar, ay çekirdeği, çörekotu, susam
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Çekirdekli Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce leblebiyi rondoda un haline getiririz.
  2. Ardından su ve ayçekirdeği hariç öbür gereçleri ekleyip rondoda karıştırırız. Suyu ölçülü olarak ekleyip ele yapışan bir kıvam alınca su eklemeyi bırakırız.
  3. Elimizi su ile ıslatıp ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlar ve ayçekirdeği, susam, çörekotu karışımına bularız.
  4. 160 derece evvelden ısıttığımız fırında denetimli olarak 10-15 dakika pişiririz. Afiyet olsun.
Çekirdekli Lokma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,704Mesajlar
29,776Kullanıcılar
bar10Son üye
Üst Alt