Çekirdekli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarisi, akı üzerine
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3,5-4 su bardağı un
- Ay çekirdeği
Çekirdekli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm materyalleri sırasıyla yuğurma kıvamına alalım.
- En son da ünü denetimli bir halde ek edelim yavaş yavaş. Yumuşak bir kıvam olmalı.
- Daha sonra yarım saat dinlendirelim.
- Ceviz büyüklüğünde aldığımız hamuru evvel yumurta akına daha sonra da ay çekirdeği içine bulayalım.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Tam kıvamında kıyır kıyır tuzlu kurabiye afiyet olsun.