Çekirdekli Unsuz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yulaf
- 1 su bardağı fındık
- 1/2 (yarım) su bardağı kabak çekirdeği
- 1/2 (yarım) su bardağı ay çekirdeği
- 2 yemek kaşığı cıa tohumu
- 2 yemek kaşığı keten tohumu
- 2 yemek kaşığı sarı haşhaş
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 tatlı kaşığı pul biber ️
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı su
- 4 adet yumurta beyazı
- 1 çay kaşığı tuz
Çekirdekli Unsuz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ay çekirdeği, kabak çekirdeği ve fındık dışındaki tüm kuru gereçleri robotta çekelim.
- Sonra fındıkları da ekleyelim. ( fındıklar biraz iri kalmalı).
- Ay çekirdeği ve kabak çekirdeğini çekmeden içine koyup karıştıralım.
- Diğer taraftan derin bir kabın içinde dört yumurtanın beyazını tuzla kar üzere olana kadar çırpalım.
- Yavaş yavaş suyu ek edip çırpmaya devam edelim.
- Kuru gereçleri üzerine dökelim. Balı da ekleyip spatula ile harmanlayalım.
- Yulafın ve tohumların şişmesi için buzdolabında yarım saat kadar bekletelim.
- Dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt yerleştirelim. Hazırladığımız malzemeyi içine dökelim.
- Fırında 180 derecede 45 dakika kadar pişirelim.
- Kalıptan çıkarınca fırın telinin üzerinde biraz soğumasını bekleyelim.Kahvaltı için ülkü bir ekmek ????Balığın yanına da yakışıyor, beş çayları için de değişik bir alternatif.