Balgam Sokturucu Bitkiler , Boy Uzatan Kurler, Basu Tedavisi , Cemenin Yararları , Bogaz Yanması İcin Cemen Kullanımı ,yanıklada Cemen Nasıl Kullanılır
Balgam sokturucu: Bir kaşık cemen unu, iki kaşık bal karıştırılıp macun yapılıp yenmeye devam edilir Cok guclu balgam sokturucudur İştah acıcı: Bal unu, bal şerbetine katılıp icilir, macun yapılıp yenir Kan yapıcı: Cemen unu, balla macun yapılıp yenmeye devam edilir Anjin: Cemen unu, sıcak bal şerbetine katılıp icilmeye devam edilir ve gargara yapılır Oksuruk: Bir kaşık cemen ile 2 kaşık bal oranına gore macun yapılıp yenmeye devam edilir
Bronşit: Bir kaşık cemen ile 2 kaşık bal oranına gore macun yapılıp yenmeye devam edilir Nezle: Bir kaşık cemen ile 2 kaşık bal oranına gore macun yapılıp yenmeye devam edilir
Sac bakımı: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla sac dipleri akşamdan yağlanır, sabahleyin yıkanır Sac dokulmesini onler, sacları guclendirir ve yumşatır
Romatizma: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla romatizmalı yerlere masaj yapılır Yanık: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla yanık yerler merhemlenir
Cıban: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla yaralı, iltihaplı, cıbanlı yerler yağlanır
İltihap kurutucu: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla yaralı, iltihaplı, cıbanlı yerler yağlanır
Mayasıl: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla kaşınan yerler yağlanır
Kaşıntı: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla kaşınan yerler yağlanır
Boy uzatma: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla sırt iyice yağlanıp bol bol sallanılır Barfiks cekilir
Basur ( hemoroid ): 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla basur yağlanır Cemen Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur Boy otu, Cimen , Hulbe, Boy tohumu olarak da bilinir Pastırma sanayiinde kullanılırHoş kokulu bir baharat yumuşatıcıdır İltihap kurutucu ve vucuda kuvvet vericidir İcindekiler:Cholin, Fosfor, Lezitin, Demir, Saponin, Şeker, Tanen, Acı madde, Trigonellin, Vitaminler, Yağ
Balgam sokturucu: Bir kaşık cemen unu, iki kaşık bal karıştırılıp macun yapılıp yenmeye devam edilir Cok guclu balgam sokturucudur İştah acıcı: Bal unu, bal şerbetine katılıp icilir, macun yapılıp yenir Kan yapıcı: Cemen unu, balla macun yapılıp yenmeye devam edilir Anjin: Cemen unu, sıcak bal şerbetine katılıp icilmeye devam edilir ve gargara yapılır Oksuruk: Bir kaşık cemen ile 2 kaşık bal oranına gore macun yapılıp yenmeye devam edilir
Bronşit: Bir kaşık cemen ile 2 kaşık bal oranına gore macun yapılıp yenmeye devam edilir Nezle: Bir kaşık cemen ile 2 kaşık bal oranına gore macun yapılıp yenmeye devam edilir
Sac bakımı: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla sac dipleri akşamdan yağlanır, sabahleyin yıkanır Sac dokulmesini onler, sacları guclendirir ve yumşatır
Romatizma: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla romatizmalı yerlere masaj yapılır Yanık: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla yanık yerler merhemlenir
Cıban: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla yaralı, iltihaplı, cıbanlı yerler yağlanır
İltihap kurutucu: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla yaralı, iltihaplı, cıbanlı yerler yağlanır
Mayasıl: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla kaşınan yerler yağlanır
Kaşıntı: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla kaşınan yerler yağlanır
Boy uzatma: 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla sırt iyice yağlanıp bol bol sallanılır Barfiks cekilir
Basur ( hemoroid ): 50 gr cemen unu, 150 gr zeytinyağı, 50 gr corek otu yağı, 600 gr su karıştırılıp su ucana kadar kaynatılır Kalan yağ suzulur Bu cemen yağıdır Bu yağla basur yağlanır Cemen Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur Boy otu, Cimen , Hulbe, Boy tohumu olarak da bilinir Pastırma sanayiinde kullanılırHoş kokulu bir baharat yumuşatıcıdır İltihap kurutucu ve vucuda kuvvet vericidir İcindekiler:Cholin, Fosfor, Lezitin, Demir, Saponin, Şeker, Tanen, Acı madde, Trigonellin, Vitaminler, Yağ