Çemen Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı gerçek zeytinyağı
- 1 su bardağı rondodan istediğiniz büyüklükte geçirilmiş ceviz ( Badem yahut fındık’da tercih edebilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı acı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber ( Çok acı sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz)
- 2 adet tost ekmeği rondodan çekilmiş ( Olmasa da olur bazen eklerim bazen de eklemem şart değil )
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
Çemen Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan ve sarımsağı rondodan pürüzsüz olacak şekilde geçirelim. İçerisine çok az yağ koyarsak daha çabuk çekeriz.
- Geniş bir karıştırma kabımıza cevizi alalım üzerine çekilmiş soğan sarımsağı dökelim.
- Rondomuza salçaları, kimyon, karabiber, nar ekşisi, tuz ve zeytinyağını ekleyip birkaç dakika karıştıralım ki birbirine tam uyumlu olsun.
- Bunları da karıştırma kabımıza ekleyip güzelce kaşıkla karıştıralım. Acısı az derseniz bu aşamada 1 tatlı kaşığı pul biber eklerseniz daha da mükemmel bir tat olmaktadır.
- Çemenimizi cam bir kavanoza koyalım. Buzdolabına kaldırıp haftalarca bozulmadan kalmasını sağlayabilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. Bunu sürebileceğiniz kusursuz bir de ekmek tanımım olacak takipte kalınız ✌????