elektronikci
FD Üye
Cennet Çamuru Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tel kadayıfı
- 60 gram çekilmiş toz antep fıstığı
- 2 kaşık tereyağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Cennet Çamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbetini kaynatıyoruz. Kaynayınca 1-2 damla limon suyunu sıkalım.
- 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım….
- Kadayıfları tel şehriye gibi kıyıyoruz. Teflon tavaya alıyoruz.
- Tereyağını eritip, kadayıfları ekliyoruz. Çok yakmadan 7-8 dk kısık ateşte kavuruyoruz.
- Sonra fıstıkları ekliyoruz.
- Fıstıkla birlikte 2-3 dk daha kavurup, soğuyan şerbetten 1 -2 kepçe veriyoruz.
- Sonra yavaş yavaş tüm şerbeti ekleyip biraz hafif sulu bırakıp ocaktan alıyoruz.
- Üzerine toz fıstık ve kaymak ile servis ediyoruz.