Cennet Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 5 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- Sıvı yağ
Cennet Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle uygun ebatlı bir tencere içerisine tereyağını alın ve eritin.
- Tereyağı erimeye başladığında üzerine mısır ununu ek edin ve 2-3 dakika boyunca kavurun.
- Soğan ve patatesleri iri bir biçimde doğrayın ve kavurduğunuz mısır unu karışımının içerisine ekleyerek 5 dakika daha kavurun.
- Sebzeler kavrulduktan sonra sarımsak tozu(sarımsak tozunuz yoksa soğan ve patates kavrulduktan sonra 2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz) karabiber ve tuzu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Kavrulan sebzelerin üzerine evvel sıcak suyu, akabinde tavuk suyunu (et suyu da olabilir) ekleyin ve orta sıra karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakın. (isteğe nazaran lezzetini arttırmak için tavuk da koyabilirsiniz.
- Çorba piştiğinde, sebzelerin püre haline gelmesi için blenderdan geçirin.
- Akabinde tekrar ocağa alın ve 2 dakika daha kaynatın.
- Son olarak sıvı yağı, sos tavasına koyun ve içerisine toz biber ekleyerek kızdırın. .
- Çorbaları kaselere paylaştırdıktan sonra, toz biberli karışımı çorbanın üzerinde gezdirin.