Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cennet Çorbası Tarifi

Cennet Çorbası Tarifi
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cennet-corbasi-tarifi-1.jpg

Cennet Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • Toz biber
  • Sıvı yağ

Cennet Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle uygun ebatlı bir tencere içerisine tereyağını alın ve eritin.
  2. Tereyağı erimeye başladığında üzerine mısır ununu ek edin ve 2-3 dakika boyunca kavurun.
  3. Soğan ve patatesleri iri bir biçimde doğrayın ve kavurduğunuz mısır unu karışımının içerisine ekleyerek 5 dakika daha kavurun.
  4. Sebzeler kavrulduktan sonra sarımsak tozu(sarımsak tozunuz yoksa soğan ve patates kavrulduktan sonra 2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz) karabiber ve tuzu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  5. Kavrulan sebzelerin üzerine evvel sıcak suyu, akabinde tavuk suyunu (et suyu da olabilir) ekleyin ve orta sıra karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakın. (isteğe nazaran lezzetini arttırmak için tavuk da koyabilirsiniz.
  6. Çorba piştiğinde, sebzelerin püre haline gelmesi için blenderdan geçirin.
  7. Akabinde tekrar ocağa alın ve 2 dakika daha kaynatın.
  8. Son olarak sıvı yağı, sos tavasına koyun ve içerisine toz biber ekleyerek kızdırın.  .
  9. Çorbaları kaselere paylaştırdıktan sonra, toz biberli karışımı çorbanın üzerinde gezdirin.
Şimdiden afiyet olsun.
 
858,477Konular
981,289Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt