Cennet Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı et suyu yahut tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
- Toz biber
Cennet Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tereyağını tencereye alıp eritelim.
- Üzerine mısır ununu ekleyip biraz kavuralım.
- Üzerine küp küp doğranan soğanı koyup kavuralım, akabinde patatesi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Sarımsakları da ekleyelim.
- Üzerine et suyumuzu ve sıcak suyumuzu da ekleyip pişirmeye bırakalım.
- Patatesler pişince tüm materyalleri blendırdan bızzt çekelim. Şimdiden afiyet olsun.